Antstream Arcade på Raspberry Pi 4

Anstream Arcade kan strømme retrospill raskt og enkelt til en rekke systemer, men har dessverre ennå ikke offisiell støtte for den populære retrospillmaskinen Raspberry Pi. Vi tester og beskriver her hvordan du kan spille Antstream Arcade på din Raspberry Pi 4.

🇬🇧 English version

Vi skrev nettopp litt om retrospillstrømmetjenesten Anstream Arcade i forbindelse med at tjenesten ble lansert på Epic Games Store. Siden retrospill.ninja-bloggen faktisk ble til fordi Gaute fikk en Raspberry Pi til jul i 2017, hva kan da være mer naturlig her enn å også få Antstream Arcade til å kjøre på denne fantastiske lille og billige vidundermaskinen?

Løsningen for å få dette til var å installere Emteria.OS Androiddistribusjonen på en Raspberry Pi 4, og jeg ble sterkt inspirert av følgende artikkel fra MagPi Magazine.

Om Emteria.OS

Emteria.OS er en spin-off fra Universitetet i Achen, med mål om å være et billig alternativ for å kjøre Android operativsystem og applikasjoner på en lang rekke billige systemer og for mange ulike industrielle og kommersielle formål, samt med et system for å administrere mange slike enheter sentralt.

Operativsystemet er gratis i bruk, så lenge man aksepterer et vannmerke på desktopen, å bli avbrutt av noen pop-up-meldinger i ny og ne, samt å bli kastet ut etter hver 8-timers-økt. Alternativt, kan man betale € 5,- per enhet per år for å bruke det lokalt uten begrensninger.

Hvorfor Emteria.OS?

Jeg valgte Emteria.OS, fordi jeg leste det jeg her oppfattet som at de har den eneste Androidløsningen for RPi med full GPU-støtte, og dermed kanskje også maskinvareakselerert grafikk, som kan være nyttig hvis man vil forsøke å bruke Raspberry Pi’en som Android TV eller spille mer krevende Androidspill. Antstream Arcade trenger ikke dette.

Emteria.OS kommer til både Raspberry Pi 3 og 4, slik at det er meget mulig at denne løsningen for Antstream Arcade også vil fungere greit på en Raspberry Pi 3.

Meld gjerne tilbake i kommentarfeltet dersom og hvordan du fikk Antstream Arcade til å spinne på en Raspberry Pi 3, eller om du fikk maskinvareakselerert grafikk til å fungere i Emteria.OS på en Raspberry 3 eller 4!

Installasjonsguide

Selv liker jeg å ha alt jeg bruker av applikasjoner og retrospillsystemer på én og samme Raspberry-Pi-OS-installasjon. Men enkelte systemer, som Recalbox og Emteria.OS, kommer bare som egne frittstående installasjons-images.

Noen liker også å holde forskjellige installerte systemer og versioner rene og adskilte fra hverandre, og bare bytte og reboote på nytt SD-kort for hvert ulike bruksområde til Raspberry-Pi-maskinen. Det tar som regel ikke så lang tid å bytte SD-kort og reboote.

Heldigvis følger det med et eget installasjonsprogram for x64 Linux eller Windows til å installere Emteria.OS på et SD-kort fra en PC, slik at det heller ikke tar så lang tid å installere Emteria.OS:

  1. Registrer deg, last ned installasjonsprogrammet på din PC og følg instruksjonene her for å installere Emteria.OS på ditt SD-kort(Obs alt som eventuelt er lagret på dette SD-kortet vil bli overskrevet!)
  2. Sett SD-kortet i din Raspberry Pi og boot opp, følg instruksjoner for innlogging og førstegangsinnstillinger
  3. Når du har kommet til Android desktop, sveip nederst på skjermen for å få opp Androids applikasjonsmeny og start Browser
  4. Naviger hit i Browser og velg «Android APK» for å laste ned Antstream Arcade for denne installasjonen:
    https://www.antstream.com/download
  5. Åpne APK-installasjonsfilen i Browser eller File Manager. Husk å huke av for å tillate ukjente kilder(eksterne installasjonsfiler som ikke er fra F-Droid app store) for APK-installasjonsfilen, og muligens i Emteria.OS systeminnstillingene
  6. Start systemet på nytt
  7. Start Antstream Arcade og kos deg med å spille et temmelig stort utvalg kjente og ukjente retrospilltitler på din Raspberry Pi(du kan registrere deg i Antstream Arcade om du ikke allerede har en bruker)

Andre måter å spille Anstream Arcade på Raspberry Pi

Som alternativ til Emteria.OS, finnes andre Androiddistribusjoner til både Raspberry Pi 3 og 4, slik som KonstaKANGs LineageOS distro og RT Android(forløperen til Emteria.OS…).

Det er også mulig å installere Antstream Arcade på en PC og spillstrømme videre til din Raspberry Pi ved hjelp av Moonlight QT eller Embedded, Parsec, OpenStream, Steam Link eller liknende.

Legg igjen en kommentar