Retromessa 2021 «Mini»!

Retro(spill)messen 2021 har gjenoppstått IRL i miniversjon 27/11 på Fjordfolk Mikrobryggeri. Det blir skikkelig pikselfest med stands, turneringer og konsert med David Wise, Kevin Bayliss & Orchestra! Billetter på hoopla.

🇬🇧 English version

KJØP BILLETTER HER!

Etter en glimrende digital retrospillmesse i fjor, var det særdeles triste nyheter som kom tidligere i sommer, om at den planlagte fysiske Retromessa 2021 var blitt koronaavlyst, uten noen analog eller digital erstatning i hverken 16 farger eller 4 kanalers lyd.

Men den 24. oktober ble den store og gledelige nyheten sluppet; det blir ALLIKEVEL Retromessa 2021 i år, i miniversjon:

I tillegg til godt sosialt lag, konkurranser, stands, turneringer og andre artige og pikselerte innslag, så blir konserten med David Wise, Kevin Bayliss & Orchestra virkelig en fantastisk glasur på kaka, slik Jan Olav her avslører på Twitch!

Wise and Bayliss!

De fleste retrospillentusiaster kjenner antakeligvis Wise & Bayliss fra deres tid i bransjen helt siden 1987 hos spillutvikler Rare Ltd, med musikk- og grafikkbidrag til kjente spilltitler som BattleToads, Donkey Kong Country, Diddy Kong Racing, Killer Instinct, Yooka-Laylee osv.

I dag driver de sammen DK Creations Ltd og jobber for øyeblikket blant annet med en interaktiv form for tegneserie- og musikkombinasjon kalt Salamandos, i kjent retrostil fra The Golden Age of Video Games. Foruten dette, er de for Retromessa mest kjent for sine live musikkopptredener og deres hit med samme navn på den digitale messa i fjor:

Retromessa – state of the Union

For dem som nylig har oppdaget Retromessa, eller lurer på hvor det ble av den gamle Retrospillmessen, så byttet messen navn til Retromessa i 2019 for å utvide med TV, film, tegneserier og leker i tillegg til videospill i programmet for 2020.

Etter det vellykkede digitale evenementet på YouTube i 2020, bestemte de seg for å gjøre dette oftere, og har siden i sommer hatt en regelmessig sendeplan på Twitch ca. hver måned med innslag også fra Spelledåsene et. al.

Siden jeg er så retro at jeg ikke er på Fjesbogå, men fortsatt ikke retro nok til å følge med ofte nok til å ha full oversikt, har jeg her forsøkt å oppsummere hvor man kan holde seg oppdatert om Retromessa, sortert synkende etter relevans/aktivitet:

Og forresten, bidra gjerne med en liten slant for å holde Retromessa gående:
https://www.patreon.com/retromessa https://www.retromessa.com/donate/

Legg igjen en kommentar