Antstream Arcade på Epic Games Store!

Retrospillstrømmetjenesten Antstream Arcade ble nettopp lansert på Epic Games Store. I den anledning har vi testet og skrevet litt om dette.

🇬🇧 English version

Om Antstream Arcade

Antstream Arcade beskrives av mange som «Netflix for retrospill», og det er vanskelig å beskrive det noe særlig bedre enn det allerede er gjort her hos spillhistorie.no.

Vi kan allikevel legge til at Antstream Arcade siden den gang har gått fra en forretningsmodell med tvungent månedsabonnement, til en freemium-model hvor man får 500 gems å spille for ved registrering av ny bruker, og deretter kan velge mellom å samle ytterligere gems ved å se på reklame eller betale et månedsabonnement for å slippe reklame.

I skrivende stund var det 1255 retrospill å velge mellom, som jeg oppfattet koster 30 gems per gang et spill blir åpnet.

Det var ganske mange klassikere, som Metal-Slug-serien, Last-Ninja-serien, Bubble Bobble, Double Dragon, Monkey Island, Zak McKracken, Rampart og mange flere, fra kjente utgivere, som Disney, Taito, Bandai Namco, WarnerMedia mv., og fra velkjente retrospillmaskiner, som Commodore 64, Amiga, Atari 8-bit & 2000, NES/SNES(ikke Nintendo-titler), Spectrum, MSX osv.

Men det var også veldig mange spilltitler jeg aldri hadde sett eller hørt om før, som ga litt følelsen av CD-/DVD-hyllene på bensinstasjonene rundt omkring, eventuelt den samme genuine Netflix-følelsen.

For å øke godfølelsen, så har Antstream Arcade sosiale funksjoner og multiplayer-støtte, samt elementer av eSport, konkurranser og high-score-lister. Det blir spennende å se hva samarbeidet med Epic Games vil bringe. –Særlig med tanke på at Atari nettopp investerte i Antstream, med opsjoner for videre investeringer og mulig oppkjøp av videospilldatabasen MobyGames.

Spillbarheten var veldig god, med jevn og god strømmekvalitet selv på en Raspberry Pi 4, og med innebygget støtte av alle spillkontrollerne som jeg tested; 8BitDo N30 Pro(Bluetooth og kabel), PS3 controller(bare kabel), retro-bit(kablet, manglet innimellom noen knapper med bare A- og B-knapper). For en god strømmeopplevelse, anbefaler Antstream en internettlinje god nok for Netflix, med lav forsinkelse og minimum 4Mb/s båndbredde.

Offisiell systemer som støttes er per i dag PC(Windows og Linux), Mac, Android Tablet/Mobile, Nvidia Shield, Amazon Fire TV og Atari VCS. Men det varsles om at systemstøtten vil utvides og at man skal følge med her for oppdateringer.

Hvordan vi fikk Antstream Arcade til å kjøre på Raspberry Pi 4, det kommer vi tilbake til i en fremtidig artikkel…

Antstream Arcade gems

Den første uken etter lansering, var det mulig å plukke opp 1090 gratis gems å spille for her!*

Dessverre er dette tilbudet nå over.
(*Epic Games Store har forøvrig ett eller flere nye gratis spill i slutten av hver uke.)

Legg igjen en kommentar