Recalbox 7.1-Reloaded

Recalbox er en av de mest populære distroene for emulering av spillkonsoller. Nylig slapp de versjon 7.1-Reloaded som blant annet gir støtte for enda flere plattformer.

Det gikk nesten ett år fra versjon 6.1 til versjon 7.0 ble lansert. Mange hadde nok gitt opp at Recalbox skulle komme med flere versjoner, men så kom versjon 7.0 med en haug med oppdateringer, homebrew-spill og nye plattformer. Så kom oppdateringen 7.0.1 og 7.1-Reloaded som perler på en snor. Du kan lese om alle endringene i versjonsnotatene.

Nå kan du bruke Recalbox med flere ett-kort-systemer enn noen gang. Har du en eller annen Raspberry Pi så finnes det en versjon av Recalbox for deg. Bare bruk Raspberry Pi Imager for å laste ned og installere riktig versjon:

Raspberry Pi Imager - Recalbox versjoner

Etter å ha lastet ned og flashet minnekortet må du putte det inn i din Raspberry Pi og starte opp en gang før du kan overføre noe som helst. Første oppstart vil ta en stund og det er bare svart skjerm, så ha tålmodighet. Nå endres nemlig partisjonsstørrelser i forhold til minnekort-størrelsen og partisjoner for SHARE og OVERLAY mappene etableres.

Overføre fra gammel versjon

Jeg har ikke funnet noen annen måte å «oppgradere» fra versjon 6.x til 7.x enn å re-flashe minnekortet. Så hvis du ikke har to minnekort, husk å ta backup av SHARE mappen din først.

Det finnes flere måter å gjøre dette på. Har du en Linux-basert PC kan du ta å sette minnekortet i PC’en din og bare kopiere alt på SHARE-partisjonen:

Filbehandling på Linux
Forskjellige alternativer for filkopiering til Recalbox SHARE på Linux

Har du ikke en Linux-basert PC vil den ikke være kompatibel med filformatet på minnekortet. Isåfall kan du bruke nettverksoverføring. Så lenge din Recalbox er koblet til WiFi eller kablet nettverk så kan du koble opp mot SHARE med SMB (SAMBA på Mac eller Windows fildeling).

Det er forresten blitt lettere å få Recalbox opp på WiFi, fra versjon 7.x støttes nemlig WPS.

Er oppgraderingen verdt det?

Hvis du kjører på versjon 6.1 idag og ikke opplever noen feil eller føler du mangler noen emulatorer er det antagelig svært lite å hente i å oppgradere til versjon 7.1, men skal du oppgradere til en Raspberry Pi 4 eller 400 kort så må du oppgradere.

Noen nyttige nye funksjoner er det, som for eksempel muligheten for å lage spillmenyer basert på spillkategorier, mulighet til å ha bruke to skjermer, samt en haug med nye homebrew-spill inkludert.

Er det en ting jeg skulle ønske de hadde gjort lettere, så er det å legge til rammer (overlays/bezels). Det må fortsatt gjøres inne i menysystemet til EmulationStation mens du er inne i ett spill, per plattform. Jeg skulle gjerne sett en integrasjon mot The Bezel Project og/eller at man kunne velge en ramme for alle spill.

Alt i alt mener jeg at Recalbox med 7.1-Reloaded befester stillingen som den mest polerte og gjennomførte distroen basert på EmulationStation.

Legg igjen en kommentar