Enklere å installere Retropie/recalbox

Mange har nok opplevd det å flashe en imagefil til ett minnekort som litt komplisert. Dette har Raspberry Pi Foundation nå gjort noe med.

De har nå laget en liten applikasjon kalt Raspberry Pi Imager som du kan installere på Windows, Mac OS og Linux (kun .deb foreløpig).

Når du starter opp denne applikasjonen kan du velge hvilket operativsystem du vil installere på minnekortet. Du trenger ikke laste ned operativsystemet på forhånd, så jeg antar at Raspberry Pi Foundation gjør en eller annen form for kvalifisering av hvilket distroer som får være i listen. Uansett, Retropie og Recalbox ligger i listen, så det er bare å velge din favoritt og versjon:

Raspberry Pi Imager, velg distro.

Nå tar Raspberry Pi Imager og laster ned distroen før den flasher den ut på minnekortet. Noen minutter senere er minnekortet ditt klart for bruk:

Raspberry Pi Imager, ferdig.
Minnekortet er ferdig flashet.

Jeg vil anta at denne listen over distroer vil vokse og at vi forhåpentligvis vil se andre retrospill-distroer som Batocera, Lakka, SNESES og BLAST16 på listen. Det applikasjonen i praksis gjør, er å laste ned en JSON fil fra raspberrypi.org med distroer hver gang den startes opp.

Legg igjen en kommentar