#kassetten – Test Drive serien

Første gang jeg virkelig forelsket meg i ett bilspill var The Duel: Test Drive II. Test Drive serien så dagens lys i 1987 og ble utviklet av Accolade.

Jeg tror aldri jeg spilte det første spillet i serien for mitt første og svært tydelige minne av serien er The Duel, hjemme i kjellerstua hos min barndomskamerat Espen. Han likte best å kjøre den røde Ferrarien og jeg likte best å kjøre den sølvgrå Porschen. Den gule Lamborghinien var litt for vanskelig å kjøre.

The Duel: Test Drive II

Den virkelig historiske utgaven var derimot Test Drive III: The Passion. For første gang hadde ikke ett bilspill en lineær hendelsesrekke. Du kunne kjøre på kryss og tvers av kartet og finne din egen vei frem til målet. Spillet ble kun lansert for DOS.

Det kom en hel rekke med Test Drive spill helt frem til 2012, men for meg er det Test Drive II og III som står frem som ikoniske og viktige i en enorm verden av forskjellige bilspill. Da «The Need for Speed» ble lansert i 1994 for eksempel, så var dette for meg en dårlig kopi av Test Drive… 🙂

Legg igjen en kommentar