Modifisering av Mission SG GGK 2.5

Jeg liker virkelig godt å skrive på det gaming tastaturet jeg kjøpte fra NetOnNet sitt eget merke, men jeg syntes tastatene så grusomme ut. Så nå har jeg byttet den ut.

Da Tek.no testet billige mekaniske spilltastaturer fikk Mission SG GGK 2.5 veldig god omtale for byggkvalitet. Det er ett tastatur med topplate i metall, røde brytere og LED-lys i masse farger… som du desverre ikke kan endre.

Mission SG GGK 2.5

Jeg syntes det ble litt vel mye farger når lyset stod på, samtidig som det ble vanskelig å se tegnene på tastene når lyset var av. Så jeg kjøpte ett helt sett med såkalte «keycaps», altså løse taster fra Max Gaming. Tastene jeg gikk for heter KDBfans KBT Keycaps Nordic Layout [DSA].

Forskjellige keyboard keycaps profiler

Her var det en bratt læringskurve for en novise i en verden av mekaniske tastaturer. Først er det selve festemåten tastene festes på. Siden tastaturet mitt bruker en en kloning av Cherry MX bryterne, måtte jeg ha taster med riktig festemekanisme til bryterne.

Så var det selve utformingen av tastene, her finnes det også en rekke standarder. Jeg valgte DSA som betyr at hver tast har samme høyde. Fra før av hadde Mission SG GGK 2.5 tastaturet mitt såkalt Cherry-profil som betyr at tastene har varierende høyde så du får en kurve på tastene. Hva du liker er en smakssak antar jeg, jeg har ikke helt landet på hva jeg liker best å bruke ennå, men heller mot DSA. Det ser ihvertfall penest ut spør du meg.

Jeg kjøpte også ett sett med dempere for å se om jeg kunne få det ganske høylytte tastaturet til å bli mer stillegående. Dempere er i praksis bittesmå gummiringer som man trer rundt festet under tasten.

For å toppe det hele har jeg også kjøpt en Varmilo Artisan Keycap PUBG Bomb and Crater som jeg har satt på Scroll Lock plassen. Hvem bruker den tasten uansett!? 😉

Montering av keycaps

Tastene på ett mekanisk tastatur er ganske lette å ta av, men det anbefales likevel å bruke et spesialverktøy for det. Jeg hadde ikke kjøpt noe sånt, så jeg måtte i praksis ta alle tastene av først før jeg kunne legge på nye. Her gjaldt det å holde tunga i rett munn så jeg ikke fikk feil layout.

De litt større tastene hadde en egen festebraketter som jeg var litt redd for at ikke ville funke med de nye tastene, men det viste seg bare å være fester som var festet i Cherry MX-sporene så de kunne flyttes over til de nye tastene:

Space-tasten med festebraketter.

Slike festebraketter hadde Mission SG GGK 2.5 tastaturet på space-, enter- og høyre-skift tastene. De var ganske enkle å bare dra av de orinale tastene og feste på de nye tastene.

Sluttresultat

Siden de nye tastene ikke slipper LED-lyset igjennom så blir de glorete fargene på tastaturet mye mindre fremtredende og tastaturet føles mindre som ett «gaming» tastatur. Akkurat hva jeg var ute etter å oppnå.

Borte er nå alle hotkey-symbolene, så jeg må gjette meg litt frem hvis jeg ønsker å bruke for eksempel multimedia-komboene til tastaturet, men det bryr meg ikke noe særlig for jeg har aldri brukt de noe uansett. Komboene for å justere LED-lysene husker jeg uansett og nå som lyset ikke går igjennom tastene så er det bare lysstyrken jeg er interessert i å justere (Fn+pil opp/ned).

Mission SG GGK 2.5 ferdig modifisert.

Den eneste tasten som ikke passet var den store enter-tasten. Cherry MX festene var litt feil plassert så den kræsjet med stjerne-tasten. Jeg endte derfor opp med å bruke den lange tynne enter-tasten fra talltasturet istedet (dette er jo et tenkeyless tastatur, så de tastene blir ikke brukt uansett). Det ser kanskje litt rart ut, men i praksis merker jeg ikke noe særlig til at det er mindre.

Demperne jeg kjøpte var alene verdt det. De fikset to ting som har irritert meg ved Mission SG GGK 2.5 tastaturet. For det første er tastaturet nå blitt mye mer stillegående, men vandringen på tastene er også nå litt mindre. Den syntes jeg nemlig var litt i lengste laget, samt at det blir litt myere når man bunner bryteren nå.

Dog forsvant noe av retrofølelsen da den lange vandringen og de svarte tastene minnet om tastaturer som for eksempel Commodore sine.

Legg igjen en kommentar