Tilpasninger til Recalbox

Recalbox-distroen er ikke spesielt kjent for tilpasningsmulighetene, men det er faktisk en god del du kan gjøre. Her er mitt oppsett.

Recalbox har ut av esken ett mye bedre, både funksjonelt og utseendemessig bedre tema enn Retropie spør du meg. Retropie har fordelen av å inkludere ett stort utvalg av temaer du ganske enkelt kan laste ned og aktivere.

På Recalbox er det litt mer kronglete å installere temaer, men til gjengjeld de temaene som finnes skikkelig imponerende! Du finner dem på det offisielle brukerforumet.

Når du har funnet ett tema, lastet det ned og pakket det ut, så kan du kopiere det over til Recalbox i mappen:

/recalbox/share/themes

Recalbox har standard Windows fildeling aktivert (SMB/Samba), så du bør kunne finne Recalbox-maskinen din på nettverket ditt uansett hva slags PC du har.

Deretter restarter du Recalbox og finner teamet du har kopiert over i menyene til Recalbox. Mitt personlige favoritt-tema er Alekfull Bello Cobalto. Dette temaet er stappfullt av innstillinger og muligheter til å sette det opp akkurat sik du vil ha det. Det er i praksis flere temaet i ett.

Alekfull Bello Cobalto

Spill-innstillinger

Dette med shaders og overlays har jeg skrevet om før, men det er en liten ting som har endret seg i Recalbox siden sist, og det er at deres predefinerte «shader set» kalt Retro ikke lenger er så overdrevet som det var før. Nå har de tatt jobben med å tilpasse dette til hver enkelt emulator og er dermed blitt mitt prefererte valg:

Recalbox Game Settings

Utover det så slår jeg av «smooth games», «rewind» og «Pixel Perfect». Dette oppsettet sammen med  MrHArias sin pakke med rammer (overlays) gir meg ett slikt grensesnitt når jeg spiller:

Game with "Retro" mode and overlay.

Filene fra pakken med «overlays» kan du forøvrig legge hvor som helst, men det er mest praktisk å samle dem i denne mappen:

/share/system/.config/retroarch/overlay

Det er vel sånn nogenlunde det du kan gjøre av tilpasninger til Recalbox. Legg merke til at endel av de nyeste temaene du finner til Recalbox kan komme med en hel haug med tilpassede valgmuligheter spesifikke for hvert enkelt tema. Valgene vil du da finne i hovedmenyen under tema-valg.

Kodi mediasenter

En siste ting jeg pleier å gjøre, er å deaktivere Kodi. Recalbox kommer med Kodi mediasenter fungerende ut av esken. Om du ikke har store planer om å bruke dette, kan det være kjekt å deaktivere det, så slipper du å ved feil starte det opp med hotkeys, samt at du sparer maskinen for litt ressurser:

Recalbox Kodi Settings

Legg igjen en kommentar