Retropie vs Recalbox

Skal du bygge deg en retrospill-maskin som skal emulere flere plattformer, så har du i praksis disse to distroene å velge imellom. Hvilken skal du velge?

Mens Retropie er ett prosjekt som drives fra England er Recalbox ett fransk prosjekt. Begge har endel likheter. De er basert på RetroArch og EmulationStation og er primært beregnet på å kjøre på Raspberry Pi kort. Her stopper i praksis likhetene.

Retropie

Retropie er den mest utbredte distroen og den som vel de fleste tenker på hvis de har vært borti spillemulering før. Retropie er en ganske løst sammensatt distro med store muligheter for tilpasninger. Det gjør også at mye av konfigurering må gjøres i tekstbaserte menyer utenfor EmulationStation grensesnittet:

RetroPie-Setup

Retropie har ett stort utvikler- og brukermiljø så omtrent uansett hva du har av problemer eller ønsker av tilpasninger, så finnes det garantert noen som har gjort det samme før og skrevet noe om det ett sted. Det finnes også flere kule prosjekter som bygger på Retropie igjen (som for eksempel The Bezel Project).

Retropie er stort sett også alltid først ute med å støtte nye versjoner av Raspberry Pi, samt basert på Raspbian, så du kan hvis du vil, også installere en vindusbehandler og bruke maskinen som ett vanlig skrivebord og alt annet du kan bruke Raspbian til.

Recalbox

Franskmennene tenker ganske annerledes rundt Recalbox. Her går ikke utviklingen så fort, men resultatet er ett mye mer brukervennlig og stømlinjeformet sluttprodukt. Det er nesten litt som Mac vs PC, hvor Recalbox-gjengen har gjort en rekke valg for deg og fjernet mange av valgmulighetene.

I tillegg har Recalbox laget ett webgrensesnitt for enkel fjernadministrasjon:

Webgrensesnitt for administrasjon av Recalbox

Siden Recalbox-distroen er mindre utbredt enn Retropie og utviklet i Frankrike så er det ikke ett så stort utvikler- og brukermiljø rundt Recalbox og ganske mye av det som finnes av forumer og bloggposter er på fransk.

Recalbox kjører også på hva som ser ut som en helt egen og svært nedstrippet linux-distro, så når du bruker Recalbox er maskinen din 100% dedikert til det formålet.

Hvilken liker jeg best?

Etter å ha fiklet endel med disse to distroene de siste tre årene må jeg nok si at Recalbox samlet sett er min favoritt. Jeg har en maskin som har kjørt samme installasjonen av Recalbox i tre år og har aldri vært noe tull med den, oppdateringer er superenkelt å gjøre og den bare virker som den skal.

Mine Retropie-maskiner feiler bare mer og mer etterhvert som tiden går. Det kommer opp feilmeldinger og innstillinger endrer seg… med Retropie må man rett og slett belage seg på å reinstallere med jevne mellomrom.

Skal du for eksempel overføre flere spill til en Retropie-installasjon må du bruke en SFTP klient, mens Recalbox har ett enkelt webgrensesnitt.

Så da ofrer jeg gjerne litt av nerdefaktoren og friheten til Retropie for stabiliteten og det gjennomførte grensesnittet til Recalbox.

Legg igjen en kommentar