Recalbox 6.1.x og screenscraper

Recalbox er den lekre franske distroen for spill-emulering. Det er også den med svært trege oppdateringer. Endelig har de nå full støtte for Raspberry Pi 3B+ og fått tilbake støtte for scraping.

Da Recalbox lanserte versjon 6.0 så fikk de endelig på plass støtte for den enormt populære Raspberry Pi 3B+, men det var en versjon full av bugs og mangler. Den mest merkbare var mangelen på scraping, altså muligheten til å hente ut coverart, spillbekrivelser og lignende fra spilldatabasene.

Nå med versjon 6.1.x er dette endelig på plass igjen og Recalbox har igjen blitt ett interessant alternativ til Retropie.

Screenscraper.fr

Recalbox støtter som sagt flere spill-databaser, men det er i praksis den franske Screenscraper.fr som er noe vits i å bruke. Ulempen med Screenscraper.fr er at uten å være logget inn, så får du bare scrape’et 50 spill per uke.

Hvis du henter data fra ScreenScraper.fr bør du derfor lage en bruker på screenscraper.fr først så du slipper å få masse feilmeldinger. Du blir også oppfordret til å støtte dem økonomisk og jo mer du støtter dem i måneden jo flere tråder får du å søke på samtidig (flere tråder = raskere innsamling).

Når du har registrert deg kan det ta en stund før du mottar epost med aktiveringslink, for mitt vedkommende tror jeg det tok 15-20 minutter. Når brukeren din er aktivert kan du legge den til i konfigurasjonen til Skyscraper.

Legg da til eller endre følgende i ‘/share/system/recalbox.conf’ filen (bytt selvfølgelig ut med ditt brukernavn og passord):

### ScreenScraper account
scraper.screenscraper.user=brukernavn
scraper.screenscraper.password=passord

Du kommer til denne konfigurasjonsfilen på flere måter. Den enkleste er via webgrensesnittet til Recalbox, bare gå til http://ip-adressen-til-din-recalbox/recalbox-conf og søk opp «screenscraper».

recalbox.conf i nettleseren.

Avhengig av om du støtter Screenscraper.fr økonomisk, og altså hvor mye, samt hvor mange spill du har, så kan scrapingen ta fra noen minutter til flere timer. Sluttresultatet er definitivt verdt ventetiden:

Eksempel på data fra Screenscraper.fr

Legg igjen en kommentar