#kassetten – Ghouls ‘n Ghosts

Spillet ble utviklet av Capcom i 1988 og startet livet sitt som ett arkadespill. Senere ble det portet til ganske mange plattformer og er en ubestridt klassiker.

NB: Mest kjent her i Norge er dog kanskje Super Ghouls ‘n Ghosts som kun ble utviklet for Nintendo (SNES og Gameboy Advance), men det er faktisk det tredje spillet i serien.

Det første spillet er Ghosts ‘n Goblins og Ghouls ‘n Ghosts er det andre spillet i serien.

Du spiller ridderen Arthur som er ute på oppdrag for å redde sjelen til prinsessen Prin Prin som har blitt fanget av Lucifer. Underveis må du overvinne spøkelser og andre underjordiske vesener ved å bruke forskjellige våpen du plukker opp underveis. Blir du truffet av noen av vesenene så mister du rustningen din og må kjempe videre i trusa. Neste treff er dødelig…

Spillet er ett veldig klassisk 2D spill med en enkel handling, men grafikken er god, det er akkurat passe vanskelig og musikken og stemningen treffer spikeren helt perfekt, spesielt i SEGA Megadrive versjonen som kom i til Europa i 1990.

Personlig liker jeg SEGA Megadrive versjonen best, også bedre enn etterfølgeren Super Gouls ‘n Ghosts og naturlig nok er dette spillet inkludert i de 42 spillene som SEGA har valgt ut for SEGA Megadrive Mini konsollet.

Legg igjen en kommentar