Lage image filer med ubuntu

Så du har bygget deg et fint RetroPie eller RecalBox oppsett, lagt inn spillene du liker, satt opp dine kontrollere og brukt masse tid på scrapeing. Da ønsker du ikke at minnekortet blir korrupt. Dessverre skjer det av og til. Da er det greit med en sikkerhetskopi.

Som i guiden min for Mac OS tar jeg utgangspunkt i å bruke kommandolinjen for å ta backup (lage image) og bruk av verktøyet balenaEtcher for å flashe imaget til ett nytt minnekort.

Bruke DD kommandoen

sudo fdisk -l

Se etter en som typisk heter /dev/mmcXXX hvis du har en PC med innebygget minnekortleser. På min Lenovo PC dukker minnekortleseren alltid opp som /dev/mmcblk0.

Så lager du imaget med følgende kommando:

sudo dd if=/dev/mmcblk0 of=~/ninjapie.img bs=1M

Sikkerhetskopien blir like stor som hele minnekortet, så bruker du ett 32GB minnekort, blir sikkerhetskopien 32GB, selv om du ikke bruker hele minnekortet. Dette tar litt tid, typisk rundt en halvtime. Du får ingen indikasjon på progresjonen med «dd», men du kan eventuelt følge med på filstørrelsen i filutforskeren.

Installere balenaEtcher

Du kan bruke «dd» til å legge tilbake en sikkerhetskopi, men jeg foretrekker å bruke Etcher istedet. Hvorfor? Grafisk grensesnitt som gjør at du ikke risikerer å klone feil disk og en praktisk progresjonsvisning. Her er en kjapp guide på hvordan installere balenaEtcher på Ubuntu Desktop (eller hvilken som helst annet Debian-basert Linux-distro)

Legge til kilde og sertifikat:

echo "deb https://deb.etcher.io stable etcher" | sudo tee /etc/apt/sources.list.d/balena-etcher.list
sudo apt-key adv --keyserver keyserver.ubuntu.com --recv-keys 379CE192D401AB61

Oppdatere og installere:

sudo apt-get update
sudo apt-get install balena-etcher-electron

Legg igjen en kommentar