Bokanmeldelse: Artcade

Bitmap Books er ett britisk forlag som produserer bøker om forskjellige spillplattformer og de er kjent for estetisk flotte bøker med store bilder. Den mest ekstravagante sånn sett er antagelig boken «Artcade» som ikke inneholder skjermbilder fra spill, men cover-biler, reklamebilder og illustrasjoner til arkade-spill opp igjennom tidene.

Forsiden av boka
Forsiden av boka

Jeg kjøpte boka direkte fra Bitmap Books i England.

Boka er stor, vi snakker nesten A5-format. Den inneholder stort sett bare fullside bilder med en liten tekst her og der.

Forfatteren, hvis vi kan kalle ham det, har reist rundt i verden og tatt bilder eller skannet inn originalmateriale av alt fra arkademaskiner til reklameplakater og pappesker.

Konklusjon

Boka er ett interessant studie i spilldesign og ekstremt elegant å ha liggende på utstilling. Utover det er det ikke så mye å si om det, det er nesten ikke tekst i den, bare bilder av spill-covere og kunstverk fra arkademaskiner. Lekkert og kult.

For min del var den ikke så relevant da mange av spillene i boka er arkadespill jeg aldri har spilt eller knapt hørt om, men en ting er sikkert, Bitmap Books lager god kvalitet! Det er ett par andre Bitmap Books jeg har sett meg ut for neste bok-kjøp ihvertfall.

Legg igjen en kommentar