Bokanmeldelse: The Nostalgia Nerd’s Retro Tech

Den populære YouTube-personligheten «The Nostalgia Nerd» har gitt ut ett oppslagsverk i gamle datamaskiner og spillkonsoller. Jeg kjøpte den på tilbud på Amazon.

Boken var satt ned med 32% på Amazon som sagt, så jeg klinte til og kjøpte den. Tre uker senere dumpet den ned i min postkasse. Den fulle tittelen er forresten «The Nostalgia nerds’s Retro Teck (Computers, Consoles & Games)».

Dette er ikke en bok som har en historie, men ett oppslagsverk av forskjellige datamaskiner og spillkonsoller for hjemmemarkedet fra syttitallet frem til den første Xbox’en. Hvert system har fått fire siders oppmerksomhet der forfatteren beskriver systemene, tilleggsutstyr man kunne få og tre utvalgte spill for hvert system.

Her er det mange systemer jeg aldri hadde hørt om før, noen jeg har veldig kjære minner til og en god del som jeg mimrer å ha sett/prøvd hos venner, men ikke har noe spesielt forhold til.

Boken er liten i fysisk størrelse og bildene enda mindre, så dette er ikke en visuell bok slik som for eksempel Bitmap Books sine bøker (det kommer en omtale senere av en av deres bøker), men ett greit oppslagsverk med en god blanding av tekst og bilder.

The Nostalgia Nerds Retro Tech - bokomslag
Bokomslaget

Det jeg synes er mest spennende med denne boken er å se hvor mye teknologibransjen eksperimenterte med grensesnitt, design og kontrollere før i forhold til nå, med unntak av Nintendo som fortsatt eksperimenterer en god del.

Konklusjon

Forfatteren, Peter Leigh, skriver lettlest og bra. For en bok til bare rett over hundrelappen synes jeg den var verdt pengene. Den er ett bra oppslagsverk som tar seg godt ut i bokhylla. Du kan også kjøpe den som en Kindle-bok, men ikke gjør det, denne er skapt for å være en fysisk bok du koser deg med å bla i når du har lite annet å gjøre, eller dele med venner over en god retro-spill diskusjon.

En kommentar om “Bokanmeldelse: The Nostalgia Nerd’s Retro Tech”

Legg igjen en kommentar