Retroflag Megadrive Controller

Jeg bare måtte ha den, Retroflag sin SEGA Megadrive replika-kontroller. Siden jeg ikke fant noen norske nettbutikker som solgte den ble eBay (som vanlig) løsningen.

Retroflag er kjent for å lage de beste replika-kabinettene for Raspberry Pi. Det siste året har de også begynt å lage replika-kontrollere for Super Nintendo og SEGA Megadrive.

Det er altså sistnevnte jeg har kjøpt. De har valgt å lage en replika av 6-knapp oppsettet til SEGA, men også av grunner jeg ikke helt forstår, valgt å legge til venstre og høyre skulderknapper.

Som standard bruker kontrolleren skulderknappene, hvis du ikke ønsker å gjøre det, men heller vil bruke de «originale» knappene må du gjøre en tastekombo før du konfigurerer kontrolleren mot for eksempel Retropie eller Recalbox. Trykk da SELECT+L+R samtidig i tre sekunder, etter det slutter skulderknappene å virke, men til gjengjeld begynner C og Z knappene å virke.

Som standard er kontrolleren også satt opp til å bruke X input. Hvis du heller ønsker å bruke D input (større kompabilitet med flere emulatorer bl.a.) så holder du Y inne mens du kobler kontrolleren til USB-porten. Du trenger bare gjøre det en gang. Ønsker du å gå tilbake til X input, holder du X inne mens du kobler til USB-porten.

Oppsett med Blast 16

Trykk på START-knappen, velg INPUT og sett opp kontrollerne dine. Har du to stykker, pass på å sette opp dem som Player 1 og 2.

Tips: Jeg har tatt litt Dymotape på undersiden av kontrollerne og merket hvem som er nummer en og to.

Oppsett med Retropie / Recalbox

Ønsker du å sette opp kontrolleren til å fungere autentisk mot emulatorer, så må du velge å bruke ABC-knappene litt annerledes. Det blir da litt rart i menyene, men fungerer knirkefritt i SEGA Megadrive-spill. Det viktigste er å velge at:

– A=C
– B=B
– Y=C

Hva du gjør med de andre knappene er opp til deg, de har ikke noen funksjon i de vanlige 16-bits SEGA Megadrive spillene jeg bruker uansett, kun i Emulation Station menyene, men jeg har valgt at X=X, L=Z og R=Y, jeg synes det føles mest naturlig.

Turbo-funksjon

Du kan bruke turbo på A, B, X og Y. Det gjør du ved å holde inne L+SELECT+[ABXY], altså den knappen du vil ha turbo på. Samme fremgangsmåte for å slå av turbo. Men turbo er vel litt juks!?

Kontrolleren i bruk

Selve kontrolleren holder veldig høy kvalitet, jeg tror dette er en av de aller beste D-pad’ene jeg har brukt noen gang. Knappene føles litt billige, men fungerer helt greit. For SEGA Megadrive gir denne kontrolleren den autentiske følelsen mange SEGA-fans sikkert vil være ute etter. Jeg bruker den dog ikke på noen andre emulatorer, det blir bare rart.

Så vil du ha en mest mulig autentisk SEGA-opplevelse er dette en veldig bra kontroller for lite penger, men vil du ha en all-round retro-kontroller vil jeg fortsatt på det sterkeste anbefale Hori Pokken Tournament DX Pro Pad.

En kommentar om “Retroflag Megadrive Controller”

Legg igjen en kommentar