Universe BIOS 3.3 for Neo Geo

Mange som sitter og emulerer Neo Geo spill bruker Universe BIOS, men ofte med 3.2 eller 3.1 versjonen av BIOS som har mange bugs. Uten å kaste noen moralsk pekefinger skal jeg her forklare hvordan du kan oppgradere ved å betale en slant penger, eller helt gratis.

Det finnes som jeg tidligere har skrevet om, flere BIOS-varianter man kan bruke til Neo Geo emulering, men Universe BIOS er ansett som den beste.

Jeg skal ikke gå inn på hvordan de fleste skaffer seg en BIOS til emulering, med de fleste sitter antagelig på en neogeo.zip fil som er full av forskjellige BIOS varianter og versjoner. Denne har ofte en utdatert versjon av Universe BIOS.

Du kan potensielt kjøpe nyeste versjon av Universe BIOS fra nettsidene til utvikleren for 30 Euro. Ulempen er at han har valgt å distribuere BIOS’en ved å sende en CD i posten.

Helt gratis

Så du ønsker kanskje ikke å betale noen hundrelapper og vente noen uker på en CD i posten, vel da kan du gratis laste ned nest nyeste versjon av Universe BIOS. Det er uansett antagelig en nyere versjon enn du bruker idag. I skrivende stund er det versjon 3.3 fra mai 2018 og det er mange feilrettinger og forbedringer i denne versjonen hvis du bruker en eldre versjon.

Du laster den ned fra websidene til Universe BIOS. Så vil jeg som vanlig oppfordre deg til å donere noen kroner om du bruker programvaren, de har en egen donasjons-side der du kan donere så mye eller lite du ønsker..

Oppdatere neogeo.zip

Så du har lastet ned en zipfil med nest siste versjon av Universe BIOS, hva nå? Tre enkle steg.

  1. Pakk ut den nedlastede filen
  2. Døp om .rom filen til å hete uni-bios_3_3.rom (evt det versjonsnummeret du har lastet ned)
  3. Åpne opp neogeo.zip filen din og legg til filen i mappen neogeo, se eksempel:
neogeo.zip

Det var det, enkelt og greit. Neste gang du starter ett Neo Geo spill vil det automatisk bruke den nyeste Universe BIOS filen du har lagt til.

Legg igjen en kommentar