Oppdatering av Skyscraper (3.x)

Den populære «scraperen» Skyscraper har kommet i ny versjon med vesentlig endret grensesnitt, samtidig som den viktigste kilden til grafikk har begynt å kreve pålogging. Her er en kjapp guide til hva du kan gjøre.

Fra versjon 3.0 av Skyscraper er menyene helt annerledes og det kreves noen flere trinn for å komme igang. Se tidligere artikkel om hvordan installere Skyscraper da det gjøres likt som før.

Ny hovedmeny for Skyscraper

Den største forskjellen fra versjon 2.x er at nå heter det ikke lenger «scrape» i menyene, men «gather resources». Du må også etter at du har samlet inn ressurser (bilder og tekst), generere spillelister (Generate game list(s)). Dette ble før gjort automatisk etter innsamling, men nå er dette delt opp i to steg av en eller annen grunn.

Kildene du kan bruke er de samme som før, men den mest komplette, ScreenScraper, har begynt å kreve pålogging, ellers går innsamling ekstremt tregt og du får opp feilmeldinger mellom hvert spill som søkes opp.

Av kildene som er tilgjengelige så er det beste alternativet til ScreenScraper TheGamesDB. Denne er nesten like komplett, men de har nå lagt inn en begrensning på 2000 API-oppslag per måneder per IP-adresse. I og med at det gjøres 3-4 oppslag per spill så er det lett å gå tom, så TheGamesDB er ganske upraktisk om du har en stor spillsamling.

Velg hvilken database du skal hente data fra

Hvis du henter data fra ScreenScraper bør du derfor lage en bruker på screenscraper.fr først så du slipper å få masse feilmeldinger. Du blir også oppfordret til å støtte dem økonomisk og jo mer du støtter dem i måneden jo flere tråder får du å søke på samtidig (flere tråder = raskere innsamling).

Når du har registrert deg kan det ta en stund før du mottar epost med aktiveringslink, for mitt vedkommende tror jeg det tok 15-20 minutter. Når brukeren din er aktivert kan du legge den til i konfigurasjonen til Skyscraper.

Legg da til følgende i ‘~/.skyscraper/config.ini’ filen (bytt selvfølgelig ut med ditt brukernavn og passord):

[screenscraper] 
userCreds="brukernavn:passord"
maxLength="10000"

Dette kan du enten gjøre manuelt fra kommandolinjen eller du kan gå inn på «Advanced Options» og starte opp Nano (teksteditoren) derfra.

Trykk som vanlig CTRL+O for å lagre og CTRL+X for å gå ut av Nano. Nå kan du samle inn og oppdatere spillelistene.

Eksempel på ferdig resultat

Her er ett eksempel på hvordan det kan bli seende ut med ett Retropie tema kalt Art-book:

Skycraper og Art-book.
Ferdig resultat

Komplett dokumentasjon av Skyscraper finner du på GitHub.

Legg igjen en kommentar