#kassetten – Samurai Shodown IV

Jeg synes slåss-spill er veldig gøy, men jeg er ikke noe god… derfor liker jeg ofte de spillene som er litt lettere å spille og gjøre komboer på.

Samurai Shodown IV: Amakusa’s Revenge fra 1996 er en av mine absolutte favoritter.

Dette spillet er ett av fem spill i Samurai Shodown serien til SNK. Spillene ble opprinnelig sluppet for arkademaskiner og Neo Geo AES, men flere av dem har også etterhvert blitt slutt til mange andre plattformer.

Samurai Shodown II regnes som ett av tidenes beste slåss-spill og blant blodfans så anerkjennes ikke de siste tre spillene i serien som noe spesielt, men jeg liker faktisk IV best uten at jeg klarer å sette fingeren på akkurat hva. Jeg tror det har med at jeg ikke har noe voldsomt stort forhold til serien sånn generelt og at IV er veldig lett å lære seg.

Generelt for serien så liker jeg at det oser av japansk særhet med stort sett utelukkende japansk tale, stor forskjell på karakterene og rolig japansk musikk istedet for stressende rytmer som slåss-spill ofte har.

Samurai Shodown IV: Amakusa’s Revenge er på en måte «underdog’en» i Samurai Shodown serien, men sammen med The Last Blade 2 er disse to for meg de suverent morsomste slåsspillene fra 16-bit æraen.

Legg igjen en kommentar