Retroflag MegaPi CASE

Dette er uten tvil det kuleste Raspberry Pi kabinettet jeg har sett hittil. Retroflag, produsenten bak det enormt populære NESPIcase har laget en SEGA Megadrive replika som det virkelig står respekt av.

Retroflag har ikke bare laget ett skikkelig lekkert kabinett, men de har med en rekke fiffige detaljer som for eksempel en skikkelig AV/PÅ knapp, en restart-knapp og mulighet til å flippe opp «kassett-ringen» for å eventuelt lagre minnekort eller lignende under der. Det er også støtte for en vifte, men det fulgte ikke med i den pakken jeg kjøpte. Du får RetroFlag MegaPi CASE i flere kombinasjoner, med og uten vifte og med og uten Retroflag sin SEGA Megadrive kontroller replika. Jeg valgte den rimeligste varianten som kun inneholder kabinettet.

Jeg har ikke funnet noen norske forhandlere av dette kabinettet ennå, men Kjell & Company fører jo NESPIcase, så det er sikkert mulig å spørre dem om å ta inn denne modellen også. Jeg har kjøpt min via AliExpress.

Det å montere en Raspberry Pi inn i kabinettet var ganske enkelt, det viktigste er å sette kontrakten til Retroflag sitt kontroll-kort riktig på plass, jeg har illustrert det her, da jeg syntes manualen var litt uklar (det mangler flere ledninger på illustrasjonen der).

Retroflag MegaPi montering

Pass på å sette kontakten riktig vei på GPIO portene og slå på SAFE SHUTDOWN hvis du ønsker å bruke skriptet til Retroflag for trygg avslutning (og det ønsker du!). Merk også at selve Raspberry Pi’en kun skal monteres med to skruer (de to korteste).

Installasjon for Retropie

Du må enten gå ut i terminalen med ett tastatur og trykke F4 eller ved å logge på med SSH, også skrive:

wget -O - "https://raw.githubusercontent.com/RetroFlag/retroflag-picase/master/install.sh" | sudo bash

Når installasjonen av Retroflag-skriptet er ferdig vil Retropie restarte og du kan nå bruke ON/OFF bryteren for å slå maskinen av og på. Du er nå i mål med selve Retroflag monteringen og installasjonen 😎

Installasjon for Recalbox

Du må gå ut i terminalen med ett tastatur og trykke F4, så F2 (standard for Recalbox er User:root Password:recalboxroot), så skrive:

wget -O - "https://raw.githubusercontent.com/RetroFlag/retroflag-picase/master/recalbox_install.sh" | bash

Jeg har ikke testet på Recalbox ennå, men jeg vi anta at når installasjonen av Retroflag-skriptet er ferdig vil Recalbox restarte og du kan nå bruke ON/OFF bryteren for å slå maskinen av og på. Du er nå i mål med selve Retroflag monteringen og installasjonen 😎

Installasjon for Blast 16

Alt fungerer rett ut av esken, du trenger ikke konfigurere noen ting 🙂

MegaPi vs Super Ursus

Så ferdig resultat, hvordan ser RetroFlag MegPi kabinettet ut versus Kintaro sin Super Ursus? De er ganske like i størrelse, MegaPi er nok litt større, men samtidig litt lavere.

Retroflag er hakket mer proffe i de små detaljene også, som USB-porter i front, høyere kvalitet i av/på knappen og med små artige effekter som springfjær på lokket på toppen.

Retroflag MegaPI vs Kintaro SuperUrsus
Retroflag MegaPi sammenlignet med Kintaro Super Ursus


Legg igjen en kommentar