#kassetten – Galaxian

Galaxian er den mindre kjente forgjengeren til Galaga. Utviklet av Namco i 1979 som en direkte konkurrent til Space Invaders.

Galaxian ArkademaskinVed første øyekast fremstår Galaxian som en klone av den enormt suksessfulle Space Invaders men her er det mye nytt for sin tid også. I 1979 fantes Space Invaders kun i sort/hvit mens Galaxian ikke bare hadde fargen, men også brukte fargeanimasjoner i eksplosjoner og lignende, noe ingen andre spill hadde på den tiden.

Konseptet var enkelt, du styrer ett romskip som kun kan bevege seg frem og tilbake på bunn av skjermen og skal skyte insektlignende romskip som flyr i forskjellige formasjoner og skyter tilbake.

Etter å ha levd eksklusivt på arkademaskiner i tre år, ble Galaxian lansert på diverse Atari spillkonsoller tidlig på åttitallet, men havnet fort i skyggen av sin enormt populære oppfølger, Galaga, og har senere blitt sluppet i retro-bundles sammen med Galaga til andre spillkonsoller.

Legg igjen en kommentar