#kassetten – Adventures of Batman & Robin (SEGA vs SNES)

Det har blitt laget mange Batman-spill opp igjennom årene. De fleste har vært alment annerkjent som svært dårlige spill, med ett unntak; Adventures of Batman & Robin. Igjen ser vi ett spill som er totalt forskjellig på SEGA Megadrive og Super Nintendo.

SEGA sin versjon ble utviklet av Clockwork Tortoise mens Nintendo sin ble utviklet av Konami. Spillene ble lansert rundt 1994-1995.

Nintendo fikk mye skryt for ett variert spill med forskjellige utfordringer og en stemning og grafikk som var tro til tegneserien spillene er basert på, samtidig som de fikk kritikk for at Robin stort sett var fraværende i spillet og at det ikke var støtte for flere enn en spiller.

SEGA sin versjon hadde ett dystrere tema og et fascinerende dystert elektronica lydbilde. SEGA-versjonen er en mer rendyrket side-rullende slåss/skytespill med mindre variasjon. Til gjengjeld støtter spillet at du kan spille enten Batman eller Robin. Det har også støtte for to spillere så du kan spille med en venn. Vanskelighetsgraden på SEGA-versjonen er dessuten så stor at det er nesten umulig å vinne spillet uten å være to stykker…

Min favoritt? Usikker, men jeg tror jeg må gå for SEGA sin rett og slett fordi jeg liker det dystre bildet og at det er mer gøy å spille sammen med en venn. Foretrekker du å spille alene så er Nintendo-versjonen antagelig ett bedre valg.

Legg igjen en kommentar