Hori Pokken Tournament DX Pro Pad

Denne kontrolleren er laget av Hori, lisensiert av Nintendo og ifølge esken kun laget for å fungere på Switch og til spillet Pokken Tournament DX, men ikke la deg lure, den fungerer like fint til retrospill!

Kontrolleren kostet kroner 249,- på CDON.no som er eneste norske forhandler jeg har funnet på nett. Dog tror jeg kanskje jeg fikk den siste for CDON.no fjernet den fra utvalget sitt dagen etter at jeg bestilte min, men du får den til omtrent samme pris ferdig fortollet på tilbud fra Amazon for tiden.

For den lille summen får du en kontroller som har akkurat de knappene du trenger til retrospill som SNES, SEGA, Neo Geo og lignende. Knappe-layout er helt likt som på gode gamle SNES, med to ekstra ZL og ZR knapper litt snodig plassert midt på kontrolleren.
Hori Pokken Tournament DX Controller

I praksis er dette en moderne ergonomisk kontroller med klassisk SNES knappe-layout, noe som gjør den perfekt til retrospilling.

Selve oppsettet på Retropie/Recalbox er som hvilken som helst annen SNES-basert kontroller med unntak av ZL og ZR knappene som du får liten nytte for. Du kan evt bruke en av dem som Hotkey for eksempel, det gjør jeg.

Hvis du vil at spillingen skal være mest mulig autentisk, er fortsatt Buffalo Classic USB Gamepad min favoritt, men Hori Pokken Tournament DX Pro Pad er uten tvil mer ergonomisk og dermed mer behagelig å spille med i lengden.

Dette er en kontroller for voksne hender. Så er du som meg, en godt voksen retrospill-entusiast som vil ha en god kontroller med klassisk SNES-layout uten masse knapper og stikker du ikke får brukt likevel, vil jeg si at dette er en av de beste kjøpene du kan gjøre akkurat nå.

Legg igjen en kommentar