Lage en egen Fight Stick… igjen!

Da jeg kom over en skikkelig kul gammel barnekoffert på skolens loppemarket visste jeg hva jeg umiddelbart hva jeg skulle gjøre med den. Det skulle bli en ny fight stick.

Den svimlende sum av 15 kroner måtte jeg ut med for kofferten, også måtte jeg spørre datteren min, Iris, om det var greit at pappa lagde huller i den og brukte den som spillkontroller, ikke som leke. Det syntes hun heldigvis var helt greit.

Jeg brukte samme type Sanwa stikke og knapper som sist, jeg hadde nemlig vært smart nok til å kjøpe to kit.

Sanwa stikke og knapper

Så koffert til 15,- kroner på loppemarked, stikke og knapper til 155,- kroner fra eBay, det må jo bli en helt kanon fight stick 😎

Montering

Kofferten er laget av papp så jeg tenkte at den trengte litt forsterkning på den siden hvor jeg skulle lage hull til knappene. Egentlig planla jeg å dra på Panduro eller lignende og kjøpe en tykk papp-plate, men så fant jeg en plastplate ute i boden som jeg brukte istedet.

Jeg tegnet først opp hullene (med denne malen) og lagde dem i plastplaten med en kniv. Så limte jeg platen fast på innsiden av kofferten og lot den herde i 24 timer.

Plastplate med hull til knappene og stikka.

Så skar jeg ut hullene i kofferten med en kniv og skrudde fast stikka. Jeg brukte ikke den kula som fulgte med, men en avlang en jeg også hadde vært smart nok til å kjøpe flere av på eBay for en stund siden.

Så var det bare å kable opp alle kablene til kontrollenheten, men siden jeg bruker samme kontrollenhet som sist så måtte jeg passe på å ha alle kablene eksakt likt, ellers ville det bli rot med hvilke knapper som gjør hva på spillkonsollet. For sikkerhets skyld satt jeg kontrollerne ved siden av hverandre og sjekket en og en kabel.

Innsiden til begge kontrollerne.

Jeg bestemte meg tidlig for at stikka og knappene skulle være på baksiden av kofferten så jeg ikke ødela det flotte gamle motivet på forsiden. Siden kofferten ikke er så stor, så satt jeg SELECT og START knappene på høyre side av kofferten.

Forsiden av kofferten

Alt i alt ble dette prosjektet akkurat som jeg hadde håpet. Knappene og stikka sitter perfekt på kofferten og den er overraskende god å spille med til tross for at den er litt høy. Ikke så god å ha liggende på bordet for jeg ville ikke lime gummiknotter på undersiden, men veldig god å ha i fanget om du sitter i sofaen eller en god lenestol.

Flaten knappene og stikka sitter på er en anelse myk, så er det en ting jeg skulle gjort annerledes, så er det å forsterke veggen med en litt hardere plate enn den jeg valgte.

Legg igjen en kommentar