#kassetten – Aladdin (SEGA vs SNES)

Disney har lang tradisjon for å lage spill basert på tegnefilmene sine. Aladdin er en av de mer vellykkede variantene, men visste du at Megadrive og Super Nintendo variantene var veldig forskjellige?

Det var ikke uvanlig at SEGA og Nintendo realeasene av spill var litt forskjellige, men i tilfellet Aladdin så var det faktisk to helt forskjellige selskaper som utviklet spillene. SEGA varianten ble utviklet for Disney av Virgin Games mens Nintendo varianten ble utviklet av Capcom for Disney, begge er basert på tegnefilmen fra 1992 og ble sluppet i 1993.

Her kan du se en sammenligning av spillene:

Ved første øyekast ser Nintendo-versjonen mer iøyenfallende ut med mer spreke farger og grafikk, men ikke la deg lure av første øyekast. Personlig er SEGA min favoritt, stilen og følelsen her er nærmere tegnefilmen begge spillene er basert på, animasjonene er bedre og jeg synes den er mer spillbar.

Ikke minst; I SEGA-varianten har Aladdin ett sverd han kan hugge ned motstanderne med mens i den mer familievennlige Nintendo-stilen så har Aladdin kun epler han kan kaste, ja også kan han hoppe på slemmingene da…

Begge varianter er noen av de bestselgende titlene til hver sin plattform. Er det ett Disney-spill du bør ha i samlingen din, er det Aladdin 🙂

Legg igjen en kommentar