Legg flere spill til NES/SNES Classic Mini

Så du har kjøpt den offisielle Nintendo NES eller SNES Classic Mini og allerede gått lei av de inkluderte spillene? Her er en guide til hvordan legge til flere spill.

Nintendo SNES Mini kommer som kjent med 20 klassikere og det aldri lanserte Star Fox 2 spillet. Nintendo har ikke laget noen offisiell mulighet til å kjøpe eller på annen måte legge til flere spill. NES Mini kommer med 30 klassikere.

SNES Mini har 512MB intern lagring, det meste av dette er ledig, jeg tror det er tilsvarende på NES Mini. Når du tenker på at ett typisk SNES spill ligger på mellom 1-3MB, så skjønner du fort at her er det plass til flere hundre spill til.

Det ble i sin tid sluppet 714 spill for den originale Nintendo Entertainment System og svimlende 1757 titler til Super Nintendo, så det er vel ingen tvil om at de fleste vil savne noen favoritter på disse offisielle mini-versjonene.

Det finnes en hack som gjør det mulig å legge til vanlige ROM-filer og den er tilsynelatende svært enkel å legge til. Personlig har jeg ikke kjøpt en Nintendo NES eller SNES Mini ennå, men jeg må innrømme at det er fristende, om ikke for noe annet enn å teste dette selv.

Her er en video fra den annerkjente YouTube-eren ETA Prime hvor han går i detalj igjennom hvordan du kan legge inn hacken og overføre spill til SNES Mini. Det skal være likt for NES Mini også.

NB: Denne videoen er ett år gammel, så det som vises frem er en gammel versjon av verktøyet, det er visstnok nå anbefalt å bruke Hakchi2 CE istedet, men den skal virke ganske likt.

Legg igjen en kommentar