#kassetten – Air Zonk

Japanske NEC sin PC Engine, eller TurboGrafx-16 kom aldri hit til kollen. Air Zonk var maskoten til plattformen som gjorde stor suksess i Japan, men feilet i USA, UK, Spania og Frankrike.

PC Engine som den het i Japan eller TurboGrafx-16 som den ble kalt i andre land, var verdens første 16 bit spillkonsoll. Dog helt 16 bit var den ikke. Prosessoren var bare 8 bit, mens GPU’en var 16 bit og kunne dermed vise bedre grafikk og farger enn dens hovedkonkurrent på det japanske markedet, Nintendo Famicom.

På ett tidspunkt solgte faktisk NEC PC Engine bedre enn Nintendo Famicom på det japanske hjemmemarkedet.

Uansett, spillet Air Zonk skulle vi egentlig snakke om nå.

Den mest populære spillserien på PC Engine var basert på figuren Bonk. Bonk fikk i 1992 en cyber-tvilling kalt Zonk. Selv om Zonk kun var med i ett spill på den originale PC Engine (det kom en oppfølger til CD-modellen noen år senere), så valgte NEC å bruke Zonk som sin maskot da de lanserte konsollen under TurboGrafx-16 navnet utenfor Japan.

Air Zonk er ett klassisk «shooter» spill der du flyr Zonk (med en rakettpakke på ryggen!?) fremover og skyter ned fiender med stadig bedre våpen.

Spillet er en relativt lettspilt «shooter» med leken grafikk og endel humor slik bare japanerne kan finne på. Er det ett spill du skal teste ut om du vil emulere PC Engine/TurboGrafx-16 må det være Air Zonk.

Legg igjen en kommentar