Lage en egen Fight Stick

Dette har jeg hatt lyst til å gjøre veldig lenge. Endelig har jeg laget meg en skikkelig hjemmelaget Fight Stick.

Jeg synes det ser så kult ut med de som lager slike basert på en sigareske eller lager helt egne esker. Da vi ryddet hjemme og fant en liten koffert laget av tre kunne jeg ikke dy meg.

Det er egentlig ett gammelt maleskrin fra Clas Ohlson som jeg har tømt ut innholdet av.

Så saumfarte jeg eBay på jakt etter ett sett med stikke og knapper fra den japanske produsenten Sanwa til jeg fant akkurat de fargene jeg ville ha til en fornuftig pris.

Andre ting jeg kjøpte inn før jeg startet:

  • Fire små skruer med mutter
  • Fire små gummidempere
  • Kult klistremerke fra TeePublic

Montering

Jeg var veldig usikker på hvordan jeg skulle lage hullene. Jeg hadde brukt flatbor på min IKEArkade, så jeg tenkte å prøve det samme igjen selv om det er veldig tynt tre i skrinet.

Fight Stick deler og malerskrin

Dette viste seg å være en litt dårlig ide, det fliste veldig (selv om jeg teipet) og hullene ble ikke runde. Faktisk så ble noen av hullene så store at skrinet ble ødelagt. Heldigvis hadde vi to skrin, så jeg begynte på nytt.

Runde 2: Denne gangen brukte jeg også flatbor, men ett mye mindre for å lage små hull. Deretter lagde jeg sirkler med en blyant rundt knappene og spikket hullene til med kniv. Resultatet denne gangen ble ganske bra, men ikke helt perfekt på ett par hull. Kanskje jeg burde bruke en Dremel Multi eller noe sånt og slipt hullene større istedet.

Uansett, nå fikk jeg knappene på plass. Malen jeg brukte denne gangen likte jeg veldig godt, så den kan jeg anbefale.

Jeg brukte ett lite bor til å lage hull der stikken skulle festes fast også festet jeg den fast med fire små skruer med mutter. Disse kjøpte jeg på Maxbo, jeg kjøpte de minste de hadde og de passet helt perfekt.

Så var det bare å kable opp alle kablene til kontrollenheten. Kontrollenheten har fire små hull til å skrus fast, men jeg hadde ikke slike skruer, samt at jeg var redd for å skru igjennom skrinet, så jeg teipet den fast med isolasjonsteip når jeg var ferdig.

USB-ledningen spikket jeg ett lite hull til ca midt på den ene langsiden til skrinet og skrudde av lokket, la på plass ledningen og skrudde på lokket igjen.

Så var det egentlig bare å koble kontrolleren til spillkonsollet og konfigurere knappene.

Malerskrin Fight Stick ferdig satt opp

Konklusjon

Alt i alt er jeg veldig fornøyd. Det et ett par knapper som har noen små glipper på grunn av slurvete kniv-arbeid, så jeg har litt lyst til å prøve igjen med å bruke Dremel Multi fremfor manuelt arbeid med kniv.

Jeg har kjøpt to sett med Sanwa stikker og knapper så jeg kan potensielt lage to slike oppsett. Det viktige da er å sette kablene fra knapper til kontroller eksakt likt slik at oppsettet på Retropie/Recalbox blir det samme, ellers kan de ikke brukes samtidig. Det er også viktig å ha stikka samme vei så opp og ned er det samme.

Her er noen flere bilder av kontrolleren (du kan klikke deg frem og tilbake):

Fight Stikk Malerskrin sett forfra

Fight Stikk Malerskrin sett bakfra

Legg igjen en kommentar