Finn ditt Retrospill-prosjekt

Kanskje enda mer morsomt enn å spille gamle TV-spill, er å bygge kule retrospill-maskiner basert på Raspberry Pi eller andre ettkortsmaskiner. Du kan gjøre det så lett eller vanskelig du vil.

Selvfølgelig kan du bare tusle ned på din lokale Elkjøp og kjøpe en SNES Mini eller lignende og spille ett lite utvalg Nintendo-spill på autentisk utstyr, men det er mye mer gøy du kan finne på hvis du velger å bygge ditt eget spillutstyr. Her er noen ideer du kan leke med.

Raspberry Pi kabinett

Den enkleste tilpasningen er å kjøpe ett spill-inspirert kabinett til Raspberry Pi’en. Første gang jeg byttet ut standard kabinettet byttet jeg til en NES replika. Dette er noe av det billigste du kan gjøre, du finner dem til under hundrelappen på eBay for eksempel. Sammen med for eksempel 8bitdo NES30 kontrolleren blir det utrolig lekkert.

Det siste kabinettet jeg har kjøpt, er også det mest gjennomførte, nemlig ett lekkert SNES replika kabinett med fungerende lys, Power og Reset-knapp. Man må bare kjøre ett lite skript på Retropie eller Recalbox for å få dem til å virke.

Ønsker du å skille deg ut kan kanskje ett Atari 2600 replika kabinett være noe, eller hvorfor ikke ett LEGO-kompatibelt kabinett fra Kjell & Company. Har du noe gammel LEGO liggende kan du lage noe ganske kult og unikt ut av det.

Bygge en Fight Stick

Det finnes kits du kan kjøpe på eBay, men det morsomste er å finne ett eller annet gammelt skrin eller lignende å bygge helt selv. Ett tips er å se etter Sanwa stikke og knapper. Det er en japansk produsent som ansees å være best.

En kul Fight Stick sammen med ett kult kabinett blir lett en ganske unik kombinasjon.

Bygge en arkademaskin

Som med Fight Sticks, så finnes det mange kits du kan kjøpe på eBay, men må en arkademaskin nødvendigvis se ut som en tradisjonell Bar Top? Hva med å være litt kreativ og bygge om ett eller annet IKEA-møbel, du kan finne mye artige møbler på loppemarked for eksempel.

Bruk noen arkadeknapper som lyser og det hele blir umiddelbart veldig mye kulere!

Disse forslagene krever litt mer innsats enn å bare tusle i butikken og kjøpe en original SNES Mini, men mulighetene blir så uendelig mye større og resultatet (etter litt venting på pakker fra eBay), blir så mye kulere og unikt.

Legg igjen en kommentar