Famicom Disk System på Retropie

Famicom Disk System (FDS) var en tilleggsmodul som Nintendo slapp for sin populære japanske spillkontroll Family Computer. Denne modulen var i praksis en diskettleser som gjorde det mulig å lagre spill, samt å lage litt større spill.

FDS kom i 1986 og brukte proprietære disketter. Modulen ble satt i ROM-leseren til Famicom og krevde batterier for å kjøre. Diskettsystemet førte med seg en rekke problemer, alt fra korrupte filer til piratkopiering. Derfor droppet Nintendo å lage modulen for andre markeder enn Japan og dette anses for å være grunnen til at Nintendo i senere år har blitt kjent for å bruke mye ressurser på DRM (kopibeskyttelse) for sine spill.

Hvordan emulere

Siden det kun er japanske spill som ble sluppet for FDS og de fleste titlene også kom til NES på ett eller annet tidspunkt er dette kanskje en litt sær greie, men det er fullt mulig å emulere FDS spill på RetroPie.

Utfordringen ligger i at RetroPie (eller andre emulatorer) ikke inkluderer BIOS for FDS. Den må du skaffe deg selv, men det er ikke så vanskelig, bare gjør ett søk på download disksys.rom og last ned første og beste treff. Sannsynligvis må du da pakke ut filen, døpe den om og legge den på:

/home/pi/RetroPie/BIOS/disksys.rom

Spill heter gjerne *.fds og legges i mappen:

/home/pi/RetroPie/roms/fds

Husk at du etterpå må restarte EmulationStation. Lykke til 🙂

Nazo no Murasame Jou
Slik kan det se ut når du emulerer FDS på RetroPie med en passende Bezel og Shader.

Legg igjen en kommentar