Super Ursus for Raspberry Pi 3 B/B+

Da Kintaro annonserte forhåndsbestillinger på deres nye SNES replika kabinet for Raspberry Pi var jeg raskt ute med å bestille. Jeg gikk for Raspberry Pi 3 Model B+ modellen, derfor må jeg foreløpig bruke Retropie distroen, men jeg har planer om å gå over til Recalbox når de kommer med støtte for Model B+.

For å ta det først; Kintaro har støtte for både Retropie og Recalbox, men de leverer kabinettet med ett skreddersydd kjøle-element til enten Model B eller Model B+. Jeg valgte å være fremtidsrettet og gikk for sistnevnte. Støtten går ut på å være ett skript for å konfigurere Power-knappen og LED-lampene for RetroPie, mens for Recalbox så har Kintaro en helt egen distribusjon av Recalbox. Sånt er jeg generelt skeptisk til, så i dette tilfellet holder jeg meg til RetroPie.

Sette sammen delene

…men før vi kan begynne å tenke på operativsystem og spill må vi sette sammen alt sammen.

Super Ursus Alle delene

Pass på å få satt Raspberry Pi’en helt riktig ned i kabinettet. Deretter skal vi legge ett par dråper med kjølepasta på CPU’en og GPU’en før vi legger på kjøleribben. Det skal ikke mye til, da blir det bare gris…

Super Ursus Kjøleribb

Fest kjøleribben med skruene fra den røde posen. Det skal ikke mange rundene med skrutrekkeren til.

Super Ursus Siste skruene

Tilslutt setter vi sammen hele dingsen. Pass på at du ikke skraper opp den fine fronten, så legg gjerne noe papir eller en duk under. De siste skruene som er under er i den grønne posen og er de tynne lange.

NB: Her var det en feil i min veiledning, det stod at det var skruene i pose «G» som skulle brukes, det er feil, det er «F», altså den grønne posen. De siste skruene trenger du bare hvis du ikke vil bruke kjøleribben av en eller annen grunn.

Installere programvare

Først må du sette opp ett minnekort med RetroPie. Jeg bruker mitt eget image som jeg har tilpasset endel fra før, hvis du ikke har noe sånt, laster du ned nyeste RetroPie versjon og legger ut på ett minnekort. Jeg foretrekker å bruke Etcher til det. Den er litt treg, men jeg har til gjengeld aldri opplevd at noe har gått galt.

Etcher

Før du setter i minnekortet og starter opp maskinen, pass på at Power-knappen er satt til OFF. Det skal den gjøre helt til du har installert skriptet for å få den til å virke.

Når du har fått satt i minnekortet og fått opp RetroPie må du som sagt kjøre ett skript for å få av/på knappen for å virke og for å få LED lyset til å lyse, samt for funksjonalitet til Reset-knappen. Dette gjør du enten ved å koble til ett tastatur og trykke F4, eller ved å logge deg på med SSH fra en annen maskin.

Skriv kommandoen:

sudo wget -O - https://goo.gl/22RsN3 | bash

Dette kan ta noen minutter og det kommer masse tekst. Ignorer det og vent. Når installasjonen er ferdig tar du en restart:

sudo shutdown -h now

Det var det, nå kan du slå på din herlige nye Super Ursus ved å sette Powerknappen til ON.

Super Ursus

Ett par ting å merke seg:

  • Reset-knappen har litt forskjellig funksjonalitet, les manualen som følger med. Personlig skulle jeg ønske at den heller fungerte som en hurtigknapp for «Hotkey+Start». Slik den fungerer nå synes jeg den har liten hensikt.
  • Power til OFF tar noen sekunder, ha tålmodighet når du skal slå av maskinen.

Konklusjon

Dette synes jeg uten tvil er det kuleste kabinettet for bruk til RetroPie og Raspberry Pi frem til nå. Det er veldig proft laget, hele pakka fra esken til kjøleribben og selve kabinettet. Det koster litt og du må importere det, men det er lett verdt det om du vil ha den stående fremme på TV-benken.

Jeg bruker hovedsakelig mine Buffalo SNES kontrollere med ledning til fordi de er helt AWESOME å spille med, men det ser selvfølgelig enda kulere ut med noen trådløse SFC30 kontrollere fra 8Bitdo. Buffalo sine kontrollere har en litt gulnet farge, omtrent som noen gamle SNES-kontrollere, mens SFC30 er like lysegrå som Super Ursus kabinettet.

3 kommentarer om “Super Ursus for Raspberry Pi 3 B/B+”

  1. Kintaro har lagt ned og vedlikeholdes ikke lenger, men Retroflag sitt skript fungerer ganske bra. Reset-knappen fungerer med Retroflag-skriptet og power knappen fungerer ved at du må dra den ned og opp for å slå både av og på.

    Svar

Legg igjen en kommentar