Hori Fighting Stick Mini

Hori er en verdenskjent produsent av store Fighting Sticks (eller arkadekontroller) for Playstation og Xbox. De er ofte ganske dyre og tar mye plass på pulten eller fanget. Jeg har kjøpt deres mini-modell.

Hori Fighting Stick Mini er en fullt satt opp kontroller med en stikke, åtte spillknapper og tre «meny-knapper», men i en innpakning som er svært kompakt. Kontrolleren er faktisk ikke noe særlig breiere enn min 7-tommers Raspberry Pi skjerm.

Denne kontrolleren er laget for PS4 eller PS3, jeg ønsket jo ikke å bruke den til noen av delene, men til min RetroPie. Heldigvis fungerte det helt utmerket, det var bare å sette den opp som hvilken som helst annen generisk kontroller. Det er en svitsj for å hoppe mellom PS4 og PS3 oppsett, jeg fant at den bør stå til PS4 på RetroPie.

Hori Fighting Stick Mini

Det er tre små gummiknapper øverst. Jeg brukte «Playstation» knappen som HotKey og de to andre som Options og Start. Det er litt irriterende at det ikke står ABXY på knappene, men Playstation sine symboler, men det spiller egentlig ingen rolle.

Det som jeg derimot stusset på, er at L1, R1, L2 og R2 er omvendt, så L står til høyre for R. Jeg var da veldig usikker på hvordan jeg skulle sette det opp. Foreløpig har jeg gjort sånn at L er venstreknapp og R er høyreknapp selv om de står omvendt. Jeg tror jeg kommer til å bytte om, jeg har allerede klart å slette noen saves fordi jeg trykker på feil Hotkey-kombo 🙁

Hvordan er den i bruk?

Så kontrolleren var lett å sette opp i RetroPie, men hvordan er den å spille med? Jeg har lest mange er skeptiske til størrelsen. Selvfølgelig er det beste å spille med store stikker, eller enda bedre, ett dedikert arkadekabinett eller bord som jeg har laget, men kontrolleren ligger svært godt på bordet takket være gode gummiknotter og siden den er så lav og avrundet i kantene, så får man god støtte til hendene så man kan spille ganske lenge uten å bli sliten.

Selve stikka er stram og presis, noe av det beste, ja kanskje den beste jeg har brukt. Den er akkurat passe høy, jeg synes noen stikker er for høye, og gir akkurat passe motstand og «klikk». Knappene derimot synes jeg er litt for myke. Ikke misforstå, de er også svært presise og gode å spille med, men jeg skulle ønske de hadde litt mer «klikk» så de stod i stil med stikka. Knappene er selvfølgelig litt mindre enn vanlige Hori kontrollere, det måtte til for å få størrelsen ned antar jeg, men det er ikke noe jeg egentlig tenker over når jeg spiller.

Konklusjon

Jeg kjøpte den på tilbud på CDON til kroner 329,-, men de fleste steder, som Elkjøp, selger den til kroner 399,-. Dette synes jeg den absolutt er verdt. Den holder jevnt over høy kvalitet og er veldig morsom å spille med, selv om jeg kunne tenkt meg litt mer «klikk» i knappene og stusser over plasseringen av L og R knappene.

Kjøp heller denne enn noen av de no-name kontrollerne du finner på eBay.

En kommentar om “Hori Fighting Stick Mini”

  1. Hori har jeg mange produkter i fra, og kan ikke si meg fornøyd med noen av dem, annet enn et grep til 3DS. Billige knapper og løse deler er stikkord fra min erfaring. Godt de fikk til noe riktig.

    Svar

Legg igjen en kommentar