The Bezel Project

Ett «problem» med gamle TV-spill og moderne skjermer er at de gamle spillene ble laget for 4:3 formatet mens dagens skjermer er som regel 16:9. Det ønsker dette prosjektet å gjøre noe med på en imponerende måte.

Jeg har tidligere beskrevet hvordan du kan legge til rammer, eller «bezels» på de forskjellige emulatorene til RetroPie. The Bezel Project drar den litt lenger og forsøker å lage en ramme til hvert enkelt spill.

Dette fungerer foreløpig kun på RetroPie, ikke Recalbox. Konseptet er at du legger inn ett skript på RetroPie som scanner alle spilltitlene dine og laster ned rammer for hvert enkelt spill. En ulempe er at spillene må være navngitt (filnavnet på ROM-filen) må bruke No-Intro standarden brukt av EmuMovies/HyperSpin. På mine ca. 500 spill så fungerer dette på rundt halvparten av spillene vil jeg tippe. Jeg antar at flere spill og navnestandarder vil bli støttet etterhvert som prosjektet utvikler seg.

Så hvordan installere dette? Vel, først må du en tur ut på kommandolinjen, enten ved å avslutte EmulationStation, eller ved å bruke SSH. Så kjører du disse tre enkle kommandoene:

cd /home/pi/RetroPie/retropiemenu/
wget https://raw.githubusercontent.com/thebezelproject/BezelProject/master/bezelproject.sh
chmod +x "bezelproject.sh"

Etter dette restarter du EmulationStation og du vil ha fått ett nytt menypunkt under RetroPie menyen kalt «thebezelproject». Gå inn på denne og du kan laste ned og aktivere rammer for de systemene som er støttet foreløpig. Du kan også oppdatere skriptet for å sjekke om det er kommet nye systemer og spill ved en senere anledning.

Voila, for de spillene som det er treff på i The Bezel Project sin database, så vises det nå egne rammer for hvert spill, for de spillene det ikke er treff på, så vises en generisk ramme for den plattformen.

Her er en video fra ETA Prime (anbefalt fyr å følge på YouTube forresten!) som viser litt mer av hvordan dette kan se ut:

Legg igjen en kommentar