Raspberry Pi 3 Model B+, er det verdt en oppgradering for retrospill?

For kort tid siden ble Raspberry Pi 3 Model B+ lansert. Som navnet tilsier, en ganske minimal oppgradering av Model B, men hva betyr denne oppgraderingen for retrospill og distroer som Recalbox og RetroPie?

Først, hva er det egentlig som er nytt? Kortet ser jo helt identisk ut som det forrige!? Nei, det gjør det faktisk ikke hvis du ser litt nøye etter. De største nyhetene med Model B+ er på nettverkssiden, men støtte for 1GB kablet nettverk og AC støtte på det trådløse kortet. De har også inkludert PoE kontakter på kortet. CPU’en er mer eller mindre den samme, men med en 15% ytelsesøkning. CPU’en har fått en metallhette for å lede varmen bedre.

Merk at disse oppgraderingene også har gjort Raspberry Pi mer strømhungring. Mens Raspberry før anbefalte minimum 2,4 ampere strømforsyning, anbefaler de nå minimum 2,5 ampere.

Recalbox

Recalbox har i skrivende stund ikke støtte for Model B+, du vil rett og slett ikke få distroen til å kjøre. Ifølge bloggen til Recalbox krever dette en større OS-oppgradering som de jobber med, men de kan ikke love noen dato ennå.

RetroPie

RetroPie prosjektet slapp nylig versjon 4.4.4 med støtte for Model B+. Det er også en haug med andre oppgraderinger i denne releasen, så mange at de ikke anbefaler eksisterende brukere å oppgradere, men heller ta en helt ren installasjon. Dette er nok hovedsakelig fordi de også har oppgradert Raspbian til Strech.

Bør du oppgradere?

Den lille ytelsesforbedringen som er, er ikke nok til å spille N64 eller Playstation spill uten pakketap, så jeg ser egentlig ingen grunn til å oppgradere hvis du allerede har en vanlig Model B.

Derimot så er Model B gått endel ned i pris nå, så hvis du ser på å bygge en Recalbox, så er det plutselig blitt en hundrings billigere.

Skal du bygge deg en ny RetroPie, er det ikke noe å tenke på, gå for Model B+.

Legg igjen en kommentar