Overføre spill til Recalbox

Recalbox har to muligheter for å overføre spill, enten via ett webgrensesnitt, eller via Windows fildelingsprotokollen SMB (eller Samba).

Webgrensesnittet når du ved å skrive inn navnet på din Recalbox (prøv http://RECALBOX) eller IP-adressen, avhengig av hvordan ditt nettverk er satt opp. Så klikker du deg inn på «ROMs» og inn på den emulatoren du skal laste opp spill til. Derfra er det enkelt å dra filene dine over.

Du kan også justere veldig mange andre innstillinger og laste ned skjermbilder fra dette webgrensesnittet, så jeg anbefaler alle å ta en titt på det.

ProTip: Hvis du åpner for webgrensesnittet i brannmuren din så du kan nå den utenfra, slå på pålogging, det finner du under «Security» i menyen. Denne dialogen er p.t. ikke oversatt fra fransk, men du klarer nok å forstå hvor du slår på og legger inn brukernavn og passord 😉

Overføre spill via SMB/Samba

Webgrensesnittet til Recalbox fungerer utmerket i 90% av tilfellene, men det er ikke alltid at ett webgrensesnitt er det beste alternativet. Spesielt ikke hvis du skal overføre veldig mange filer, eller ganske store filer (tenk SEGA CD-ROM, Playstation og Dreamcast). Da kan det være greiere å bruke SMB/Samba protokollen.

Her viser jeg eksempler på hvordan du kan gjøre det fra Finder på Mac. Det første du gjør er å få opp «Gå til Tjener» dialogen, det kan du gjøre ved å taste CMD+K:
Overføre spill til Recalbox med Mac OS.
Herfra kan du enten skrive inn navnet eller IP-adressen til din Recalbox med smb:// foran og koble til, eller du kan trykke på «Naviger» for å få Mac’en din til å oppdage alle nettverksstasjoner i nettverket ditt. Det er litt avhengig av hvordan ditt nettverk er satt opp hvor bra dette vil virke.
Overføre spill til Recalbox med Mac OS.
Her ser du oversikt over alle nettverkstasjonene på mitt nettverk. Herfra dobbeltklikker jeg på Recalbox.
Overføre spill til Recalbox med Mac OS.
Du skal inn på «Share», bare dobbeltklikk.
Overføre spill til Recalbox med Mac OS.
Så er du inne på filstrukturen til Recalbox. Under «roms» mappen finner du en mappe per plattform, herfra er bare å kopiere spillene dine inn i riktig mappe.

NB: Husk at du alltid må restarte Recalbox/EmulationStation for å få den til å oppdage nye spill etter at du har kopiert dem over.

Legg igjen en kommentar