#kassetten – Rampage

Nylig hadde filmen Rampage premiere. Filmen er basert på ett enkelt arkadespill fra 1986. Ett spill jeg spilte utallige timer i kjellerstua til en barndomskamerat på hans Commodore 64.

RampageI forbindelse med lanseringen av filmen har filmstudioet lagt ut spillet på nett så du kan faktisk spille det rett i nettleseren din. Bare bruke piltaster, mellomrom og CTRL tastene, eller med touch-kontrollene hvis du bruker nettbrett eller mobil.

Det er dog ikke helt originalen de har lagt ut, men en litt mer polert versjon. Personlig liker jeg godt å spille Rampage i en Atari 7800 simulator, det er omtrent så nærme versjonen jeg spilte da jeg var liten.

Rampage ble sluppet for en hel haug med plattformer over en periode på over 10 år, med litt forskjellige grafikk, vanskelighetsgrad og karakterer.

Plottet er enkelt, du kan velge mellom 3 karakterer, apen George, øglen Lizzie eller ulven Ralph. Alle tre har blitt utsatt for ett eksperiment som har gjort dem til svære, sinte monstre. Det er ingen annen utvei enn døden i spillet, så det er bare å ødelegge mest mulig bygninger og spise mest mulig soldater. Spillet kan spilles som en- eller to-player, selvfølgelig mest gøy som to-player.

Noen varianter av spillet hadde bare to av karakterene, mens andre hadde med en fjerde karakter, en laboratorie-rotte.

Legg igjen en kommentar