Atari 2600 kabinett for Raspberry Pi

Lyst til å lage en litt spesiell retrospillmaskin? Jeg bestilte «The Pitari» fra Collector Craft. Her er hvordan den var å montere og sette opp.

Collector Craft er ett lite amerikansk selskap som lager 3D printede retro-kabinetter til Raspberry Pi. Jeg har tittet litt på SNES-replikaene deres en stund, men når de lanserte The Pitari, ett kabinett som etterligner Atari 2600, så måtte jeg bare bestille.

Det tok ca tre uker å få kabinettet tilsendt fra USA. Jeg digger at de faktisk bruker en ekte plankebit foran på kabinettet og at de har lagt til ekte LED-lamper som du kan få til å lyse og blinke. Jeg digger ikke like mye hvor 3D printet plasten faktisk ser ut… men de bruker skikkelige skruer og gummiknotter, så det er egentlig ikke noe særlig å utsette på kabinettet. Dette er ett kult alternativ til Nespi og andre Nintendo-replikaer!

Kabinettet kommer skrudd sammen, så det første du må gjøre, er å skru ut alle skruene. Det følger med ett ark som viser hvilke GPIO det skal kobles til, det blir seende sånn ut før du skrur på lokket igjen:

Pitari montering

Så for å få lys i lampene er det to innstillinger som må til, den første er for det røde strømlyset, den er enkelt, bare å navigere seg i menysystemet som følger:

RetroPie Main -> Raspi-Config -> Interfacing Options -> P6 Serial -> Enable? (Yes)

For å få den grønne lampen til å blinke når det er aktivitet er litt mer kronglete. Du må redigere en konfigurasjonsfil fra kommandolinjen. Dette gjør du enten ved å koble til ett tastatur og trykke F4, eller ved å logge deg på med SSH fra en annen maskin.

Derfra skriver du:

sudo nano /boot/config.txt

Så legger du til følgende to linjer tilslutt i filen:

# Use external LED as SD ACT LED
dtoverlay=pi3-act-led,gpio=19

Lagre og ta en restart av hele maskinen med kommandoen:

sudo shutdown -r now

Det er det, da skal det fungere om du har koblet kablene riktig.

NB: Dette fungerer bare på RetroPie, ikke på Recalbox (jeg har ihvertfall ikke funnet noen måte å gjøre det på der).

Legg igjen en kommentar