8Bitdo SFC30/SNES30

Mitt siste 8Bitdo innkjøp er SFC30 modellen. Dette er en tro replika av Super Nintendo kontrollerne, bare trådløs over bluetooth.

Den kommer i to modeller, en kalt SNES30 som er lik i knappefargene som Super Nintendo (SNES) som ble sluppet i USA (lilla), og en kalt SFC30, etter Super FamiCom (SFC) modellen som ble sluppet i Japan. Her i Europa fikk vi samme modell som i Japan, bare under Super Nintendo navnet.

Jeg valgte SFC30 modellen, rett og slett fordi jeg liker fargene på den best. Jeg kjøpte også Gamepad Xtander for å koble på mobiltelefonen, men det syntes jeg fungerte svært dårlig, så den adapteren havnet fort i skuffen. Det ble rett og slett for tungt å holde i kontrolleren med mobilen på en pinne.

Jeg bruker nå SFC30 til en Raspberry Pi med Recalbox, og det fungerer helt perfekt. Jeg er usikker på om det er noe i det, eller om det er ergonomien i kontrolleren som gjør det, men jeg føler at den er mer en smule mer responsiv enn mine 8Bitdo FC30 og NES30 kontrollere.

I skrivende stund er både SFC30 og SNES30 på tilbud hos CDON.no og dermed billigere der enn på eBay.

Ønsker du deg en trådløs kontroller til dine gamle emulerte retrospill er det egentlig ikke så mye å tenke på, til bare rett over 200-lappen er dette en genialt bra kontroller!

…men husk å oppgradere firmware før du bruker den, min hadde ganske gammel firmware ut av esken.

Legg igjen en kommentar