My Boy! GBA emulator på mobilen

Game Boy Advance er i mine øyne en av tidenes absolutt beste bærbare spillkonsoller. Så hvorfor ikke emulere det på mobiltelefonen din og gjenoppleve all moroa?

Personlig hadde jeg aldri en GBA selv, GBA kom i en periode i livet der jeg nesten ikke spilte spill i det hele tatt, men jeg skjønner nå i ettertid hvor mye moro jeg har gått glipp av. Heldigvis er det ganske lett å gjenoppleve det på mobilen… hvis du har en Android-mobil vel og merke. Apple vil fortsatt ikke la emulatorer eksistere i deres lukkede eplehage.

Jeg har lett litt rundt og det ser ut til at den best likte GBA emulatoren er My Boy! Du kan laste ned en gratis versjon, eller være grei og støtte utvikleren og få masse funksjonalitet på kjøpet for fullversjonen til kr. 49,-.

My Boy! har ikke ett like elegant grensesnitt som for eksempel Retro 8 (emulator for NES) og SuperRetro 16 (emulator for SNES), men den støtter bluetooth-kontrollere som for eksempel 8Bitdo og du kan justere layout på virtuelle knapper og mye mer.

Spillkontrolleren som passer i lommen

Det følger ikke noen spill med My Boy!, men det kan du laste ned hundrevis av gode titler fra for eksempel Rom Hustler, og i motsetning til på RetroPie så slipper du å lete etter en BIOS. My Boy! appen emulerer BIOS også helt fint.

Overføre spill fra din RetroPie kan du eventuelt lett gjøre med for eksempel Turbo Client hvis du har SSH aktivert på din RetroPie (noe du burde).

Ett siste tips er å bruke shaders. Uten blir spillene litt «tåkete» da emulatoren blåser opp skjermbildet. Min favoritt for mest autentisk effekt er LCD3x, men prøv deg frem og finn din favoritt.

My Boy!
Gå til Settings, Video og ned til GLSL Shader.

Legg igjen en kommentar