Game Boy Advance på Retropie

RetroPie kan emulere Game Boy Advance, men du må legge til en BIOS-fil selv. Det er ikke så vanskelig som det kanskje høres ut.

Game Boy Advance (GBA) så dagens lys første gang i 2001, ble produsert helt frem til 2010 og Nintendo solgte over 81 millioner enheter. Spillene var 32 bits og mange Super Nintendo spill ble portet over til Game Boy Advance.

Tre steg for å gjøre klar emulatoren

1. Laste ned BIOS filen (ekstern link)
2. Pakke den ut
3. Laste den opp med SFTP

Hvis du lurer, så skal filen ligge rett i mappen /home/pi/RetroPie/BIOS.

Så trenger du noen spill da. På nettsiden Rom Hustler finner du hundrevis av GBA spill du kan laste ned, men dessverre ingen av Nintendo sine egne spill på grunn av at Nintendo ikke tillater deling av ROM-filer.

Spillene legger du selvfølgelig i ../roms/gba mappen og tar en restart av Emulation Station.

Det er egentlig ingen ulemper ved å spille GBA spill på RetroPie, grafikken er merkbart bedre enn på 16 bits spillene til SNES for eksempel, men lyden er dessverre stort sett ganske dårlig, det er helt tydelig at spill-produsentene har spart plass ved å lagre lyden i dårlig kvalitet siden GBA’en likevel ikke hadde en høytaler å skryte av.

Legg igjen en kommentar