Tastatur-triks for ZX Spectrum

Sinclair ZX Spectrum er kanskje en emulator for litt sære entusiaster, men for de av oss som elsket ZX’en sin og som emulerer ZX-spillene på RetroPie så har jeg ett lite triks.

Du har kanskje ikke giddet å laste inn ZX-spill på RetroPie fordi du tenker at du da må ha ett tastatur koblet til? Glem det, de fleste spill kan du endre taste-oppsettet til og dermed konfigurere kontrolleren, men du trenger tastaturet for å komme til de menyene… her kommer trikset inn.

Trikset er veldig enkelt og jeg kom over det ved en tilfeldighet idag.

Du trykker rett og slett på «select» knappen på kontrolleren. Da dukker det opp ett virtuelt tastatur på skjermen, helt identisk med tastaturet som var på ZX Spectrum. Naviger tastaturet med D-pad’en og velg tast med A-knappen.

Så hva venter du på? Ta turen til World of Spectrum og last ned alle de gamle favorittspillene dine!

Legg igjen en kommentar