Ta backup av RetroPie med MacOS

Så du har bygget deg en fin RetroPie, lagt inn spillene du liker, satt opp dine kontrollere og brukt masse tid på scrapeing. Da ønsker du ikke at minnekortet blir korrupt. Dessverre skjer det av og til. Da er det greit med en sikkerhetskopi.

OPPDATERING: Denne guiden fungerer like godt for Recalbox også.

Denne guiden fungerer for Linux og Mac OS ved bruk av kommandolinjen og verktøyet «dd».

Først må du finne ut hva minnekortet ditt er registrert som. Da kjører du:

diskutil list

I mitt eksempel så fantes minnekortet på /dev/disk2. Da ønsker du å kjøre følgende kommando:

sudo dd if=/dev/rdisk2 of=~/Desktop/ninjapie.img bs=1m

Det er ikke en skrivefeil, du må legge «r» foran disknavnet for å fortelle «dd» å bruke rålagring (går raskere). Så legger du inn stien hvor du vil lagre sikkerhetskopien og hva den skal hete. Tilslutt må du ta med block size, du kan prøve med større block size for økt hastighet, men såvidt jeg skjønt er 1m anbefalt for sikrest mulig kopi.

Sikkerhetskopien blir like stor som hele minnekortet, så bruker du ett 32GB minnekort, blir sikkerhetskopien 32GB, selv om du ikke bruker hele minnekortet. Dette tar litt tid, med min tilårskomne iMac tok sikkerhetskopien litt over en halvtime. Du får ingen indikasjon på progresjonen med «dd», men du kan eventuelt følge med på filstørrelsen i filutforskeren.

Når du gjennoppretter en sikkerhetskopi laget med «dd» må minnekortet ha identisk størrelse, altså i mitt eksempel 32GB. Du kan bruke «dd» til å legge tilbake en sikkerhetskopi, men jeg foretrekker å bruke Etcher istedet. Hvorfor? Grafisk grensesnitt som gjør at du ikke risikerer å klone feil disk og en praktisk progresjonsvisning.

NB: Hvis du bruker denne metoden for å klone og lage to RetroPie maskiner, husk å gi klonen ett nytt maskinnavn før du kobler den på samme nett som originalen.

En kommentar om “Ta backup av RetroPie med MacOS”

  1. For Linux er kommandoene litt annerledes:

    sudo fdisk -l

    (se etter en som typisk heter /dev/mmcXXX)

    sudo dd if=/dev/mmcblk0 of=~/ninjapie.img bs=1M

    Svar

Legg igjen en kommentar