Spillkontrolleren som passer i lommen

Jeg leste om 8Bitdo Zero på Android Central rett før ferien og kunne ikke dy meg, den ble bestilt umiddelbart.

Jeg kjøpte den fra en europeisk forhandler på eBay. Med frakt kom den totalt på kroner 207,-, godt under tollgrensa og rett i postkassen på litt over en uke.

Etter at jeg kjøpte den har både Elkjøp og CDON valgt å ta inn nesten hele produktlinjen til 8Bitdo, så nå kan du faktisk finne den rimeligere hos din nærmeste Elkjøp-butikk…

Litt over en time med lading og den er klar for 18 timer med spilling. Den fungerer både for iOS og Android.

Litt som en kranglete kjæreste

Den er liten og sexy, men litt lunefull og er ikke med på alt som er gøy.

Bluetooth-tilkoblingen kan være litt kronglete få til. Når du først får den til å virke, er den stabil og rask, men av og til oppfatter telefonen spillkontrolleren som ett tastaur og da blir alt feil. Det hender også av og til at den ikke vil koble seg til i det hele tatt. Løsningen på begge problemer er å slette parringen og sette opp på nytt. Det betyr at det går med noen minutter med fikling før du kan spille.

Jeg har opplevd at dette varierer litt fra telefon til telefon. På min Nokia 8 var bluetooth-tilkoblingen veldig kranglete, nevnte problemer oppstod støtt og stadig, mens på min nåværende HTC U11 skjer dette bare av og til.

Spill-kompabilitet

Siden spillkontrolleren er av den gamle klassikertypen med kun en styrestikke så er det mange spill den ikke vil fungere ordentlig på selv om de støtter å bruke en fysisk kontroller.

Det finnes ingen fasit på hvilke spill som fungerer og hvilke som ikke fungerer, så man må rett og slett prøve seg frem. Det blir mange skuffelser mellom høydepunktene.

Her er listen over spill som jeg har fått til å fungere helt smertefritt så langt:

– Asphalt 8
– Prison Run
– Reckless Racing 3
– Rayman Adventures
– GTA China Town Wars
– GTA San Andreas

I tillegg fungerer kontrolleren utmerket til alle mulige emulatorer jeg har testet på Android, for eksempel SuperRetro 16 for Super Nintendo, Retro 8 for NES og MD.emu for SEGA MegaDrive/Genesis og MasterSystem.

Konklusjon

Jeg skal innrømme det, jeg kjøpte 8Bitdo Zero kun basert på utseende og «lommevennlighet». Hadde jeg tenkt meg litt om burde jeg selvfølgelig gått for den fyldigere kontrolleren 8Bitdo NES30 Pro med to styrepinner, flere triggere og ett vesentlig bedre og ergonomisk grep.

Når det er sagt er denne helt perfekt til GTA spillene og SNES/NES emulatorer, så det alene er for meg verdt kronene.

Legg igjen en kommentar