iBuffalo Famicom kontroller

Endelig kom den, den berømte Famicom replikaen fra japanske iBuffalo.

Det vil si, helt replika av Famicom kontrolleren er den ikke, iBuffalo har lagt til X og Y knapper, to triggere og Turbo/Clear knapper. Det gjør at kontrolleren også kan brukes til for for eksempel SNES spill.

Førsteinntrykket er at dette er ganske billig plast… Andreinntrykket er at det er en skikkelig god kontroller.
Turboknappen ser ikke ut til å fungere i alle spill, men det er vel mer spillene sin skyld enn turbo-knappen. Alle knappene er generelt veldig presise. Selvfølgelig er det litt slark og de er ikke like gjennomført som på dagens X-boks, Playstation, Nvidia og lignede dyre kontrollere, men det er heller ikke poenget, det skal være litt som i gamle dager og det leverer denne på i bøtter og spann. D-paden er ofte svakheten på slike replika-modeller, men her er den veldig mye bedre de jeg hadde fra før av fra Kjell & Company.

Selvfølgelig siden den er litt mindre enn en tradisjonell SNES kontroller og den er firkantet, så er den ikke så ergonomisk behagelig i hendene, men den litt mindre størrelsen gjør den også ganske brukervennlig for mindre barn.

Også ser den jo sykt kul ut da!

iBuffalo er viden kjent for sin lovpriste SNES kontroller replika, den har jeg også bestilt fra Japan. Jeg håper på å få den før jul, da kan jeg gjøre en sammenligning.

Dessverre er det ingen som selger disse kontrollerne i Norge, så du må bestille dem på Amazon eller eBay og smøre deg med tålmodighet i noen uker.

Fordelen er at på for eksempel eBay kan du få disse til samme pris som de betydelig dårligere retro-kontrollerne du finner i norske butikker. Jeg vil ihvertfall anbefale å skaffe seg en iBuffalo kontroller, du får dem til under 200 på eBay.

Legg igjen en kommentar