Buffalo SNES kontroller

Bare få dager etter at iBuffalo Famicom kontrolleren kom i posten så dukket Buffalo SNES kontrolleren også opp.

…og det må jeg si med en gang, nærmere originalen til Nintendo tror jeg ikke du kommer. Utenom logoen og de ekstra Turbo/Clear knappene ser den nesten helt identisk ut. Du kjenner også umiddelbart at denne er mer solid og bedre produsert enn de SNES-kontrollerne jeg har fra Kjell & Company.
Dessverre er det ingen som selger disse kontrollerne i Norge, så du må bestille dem på Amazon eller eBay og smøre deg med tålmodighet i noen uker.

Å sette opp Buffalo SNES kontrolleren på RetroPie var like lett frem som Famicom-kontrolleren og alle knappene er helt nydelige å bruke. Jeg vil anbefale alle som bygger seg en RetroPie å bestille en Buffalo SNES kontroller istedet for å kjøpe de billige kopiene du finner i norske butikker, du må nemlig bestille disse på Amazon eller eBay.

Oversikt over SNES kontroller knapper og RetroPie mapping

TIPS: Når du setter opp kontrolleren på distroer som Retropie og Recalbox så er det lurt å hoppe over de knappene SNES-kontrolleren ikke har ved å holde «select» knappen inne, da risikerer du ikke å velge feil knapp som «hotkey» (siste knapp som skal defineres). Noen tror også at Turbo/Clear knappene må defineres, det skal de ikke.

Fordelen er at på for eksempel eBay kan du få disse til samme pris som de betydelig dårligere retro-kontrollerne du finner i norske butikker. Jeg vil ihvertfall anbefale å skaffe seg en Buffalo SNES kontroller, du får dem til under 200 på eBay.

Famicom vs SNES

Spør du meg hvem du bør gå for mellom Famicom og SNES-kontrollerne til Buffalo, så sliter jeg med å velge. Jeg vil si; kjøp en av hver. Famicom ser kulest ut, SNES er best å spille med i lengden.

NB: En liten ting å å merke seg, X og Y knappene har byttet plass på Famicom kontrolleren i forhold til andre SNES-kontrollere, så har du begge kan det være litt forvirrende å bytte mellom kontrollerne.

Legg igjen en kommentar